Tuesday, 19 March, 2024

Κ. Καλαϊτζίδης: Παρέδωσε μάσκες και είδη υγιεινής σε Νοσοκομείο, Αστυνομία και Πυροσβεστική της Ημαθίας

Ο Aντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης παρέδωσε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Βέροια), στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας (Βέροια)

και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας (Βέροια), υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας που προμηθεύτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε υλοποίηση αντίστοιχης πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για την ενίσχυση του έργου των γιατρών, των νοσοκόμων, του ΕΚΑΒ και όλου του νοσοκομειακού προσωπικού που δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού καθώς επίσης και του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που σε 24ώρη βάση υπηρετούν ακούραστα στο πλευρό των πολιτών για την ασφάλειά τους, την τήρηση των έκτακτων μέτρων και την υλοποίηση των κανόνων της Πολιτικής Προστασίας.
Η διανομή περιλάμβανε 15 χιλιάδες μάσκες προσώπου, 10 χιλιάδες γάντια προστασίας και μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών υγρών, υλικών υγιεινής και απολύμανσης. Η παράδοση στο νοσοκομείο Ημαθίας έγινε παρουσία του Διοικητή, Ηλία Πλιόγκα και του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Σταμάτη Ιωάννου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Διονύση Κούγκα, στελεχών της Διεύθυνσης και εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας παρουσία του Διοικητή, Πυραγού Νίκου Παλαμούτη και στελεχών της υπηρεσίες.


Αύριο Παρασκευή θα γίνει αντίστοιχη παράδοση υλικού και στη νοσοκομειακή μονάδα Νάουσας ενώ θα διανεμηθεί υλικό και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ημαθίας θα φροντίσουν για τη διανομή υλικού σε όλες τις μονάδες τους, στην Ημαθία (Νάουσα, Αλεξάνδρεια κλπ).
Η διανομή του υγειονομικού υλικού και των ειδών ατομικής προστασίας γίνεται με τη συνεργασία της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και παρόμοιες αποστολές φορτίων, θα ακολουθήσουν για την Ημαθία και στο προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο της σημερινής παράδοσης των υλικών, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ανέφερε τα εξής: “Από την πρώτη στιγμή που σήμανε ο συναγερμός για τον κορονοϊό και την πανδημία, πρώτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας και μετά όλοι εμείς που εκπροσωπούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώσαμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών και όλων που δίνουν τη μάχη για να μας κρατήσουν υγιείς και ασφαλείς, για να θεραπεύσουν τους ασθενείς και για περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου. Ο αγώνας και η αυταπάρνηση αυτών των ανθρώπων είναι τιτάνιος και εμείς σήμερα προσφέρουμε το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την ενίσχυσή τους και για να τους εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την ευγνωμοσύνη μας. Ευχαριστώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα που μια ακόμη φορά δείχνει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό μας και τιμά επάξια την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου στην Π.Ε. Ημαθίας που στέκονται στο ύψος της περίστασης και ενισχύουν το έργο που κάνουμε. Εργαζόμαστε συλλογικά, είμαστε μια δυνατή ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε για μια ακόμη φορά. Οι διανομές ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής θα συνεχιστούν, οι παραλήπτες θα αυξηθούν και θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε παρόμοιες δράσεις πολύ σύντομα”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου