Friday, 19 April, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Δεν ανοίγουν ούτε αύριο τα σχολεία στην Πέλλα

Αναφορά του βουλευτή Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη:

Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής, Αναστασία Γκίκα, με ενημέρωσε πριν τις 10 το βράδυ, ότι, μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Μετά από επικοινωνία μου με την Υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με ενημέρωσε ότι η νέα αναστολή θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα υπάρξει νέα απόφαση, πάντα μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής που μελετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.
Επικοινώνησα επίσης και με την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας Νίκη Κεραμέως η οποία μου μετέφερε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επιτρέπουν ακόμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.
Ζητάμε συγγνώμη από τους μικρούς μας φίλους, τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα για την ακατάλληλη ώρα της ενημέρωσης αυτής, αλλά ο δυναμικός χαρακτήρας του φαινομένου της πανδημίας επιβάλλει οι αποφάσεις να λαμβάνονται με όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου