Friday, 29 March, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Επιτρέπεται υπό όρους η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη σας ενημερώνουμε ότι με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση

που καθορίζει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (ΦΕΚ Β’ 5726) προστέθηκε η άσκηση θήρας ή αλιείας ως λόγος μετακίνησης κατά το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ 05:00 και 22:00.
Η μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας. Για λόγους ασφαλείας θα επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων, κυνηγών ή αλιέων και θα πρέπει βεβαίως να τηρούνται όλα τα μέτρα μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Η Κυβέρνηση προχώρησε στην ικανοποίηση του αιτήματος που υποστηρίχθηκε από το σύνολο των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας. Στην Πέλλα συγκεκριμένα εκφράστηκε με επιστολές προς τον αρμόδιο Υπουργό των Κυνηγετικών Συλλόγων Έδεσσας, Γιαννιτσών “Ο Φασιανός” και Αλμωπίας. Ο Λάκης Βασιλειάδης κατέθεσε με τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή ως Αναφορές τις επιστολές αυτές όπως επίσης και σχετικών επιστολών της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου