Tuesday, 19 March, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Πιο κοντά στο φυσικό αέριο η Σκύδρα

Ενδιαφέρον στη ΡΑΕ για κατασκευή και διαχείριση δικτύου διανομής

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε ότι δέχθηκε αίτηση για χορήγηση άδειας κατασκευής και διαχείρισης δικτύου διανομής φυσικού αερίου και για την πόλη της Σκύδρας. Αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην πράξη για το φυσικό αέριο στην Πέλλα, στο σύνολό της.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ στενά το θέμα την ενεργειακής αναβάθμισης, με το φυσικό αέριο να αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την Πέλλα. Με παρεμβάσεις προς όλα τα επίπεδα της διοίκησης, πιέζουμε ώστε, πρώτον, να υλοποιηθεί νέο δίκτυο διανομής και στη Σκύδρα και στην Αριδαία και, δεύτερον, να υλοποιηθεί σύνδεση απευθείας με τον αγωγό TAP, με την κατασκευή σημείου εξόδου στο Άσπρο.
Επικοινώνησα με τη Δήμαρχο Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία έχει δώσει και αυτή τον δικό της αγώνα για να φτάσει το αέριο στο Δήμο της. Αφού εκφράστηκε ενδιαφέρον, ελπίζουμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Άλλωστε, η μελλοντική κατασκευή του σημείου εξόδου στο Άσπρο θα ευνοήσει πρώτη τη Σκύδρα, τον Δήμο στον οποίο ανήκει».

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου