Thursday, 28 March, 2024

Λαϊκή αγορά Έδεσσας: “Επανήλθε η κίνηση”

Λαϊκή αγορά Έδεσσας: “Επανήλθε η κίνηση” λέει ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, Γιάννης Βαρσαμίδης

Είναι Πέμπτη πρωί και όπως κάθε εβδομάδα, οι κυρίες της αυλής (ως συνήθως), παίρνουν τα καροτσάκια τους και με βήμα ταχύ πηγαίνουν στη λαϊκή Αγορά, που βρίσκεται κοντά στο Δημαρχείο.
Πάγκοι στρωμένοι, με όλα τα καλά της εποχής, περιμένουν τον κόσμο να ψωνίσει, με τους παραγωγούς, να κάνουν τον τελάλη, διαφημίζοντας τα προϊόντα τους.


Ακόμα και στιχάκια σκαρφίζονται, για να προσελκύσουν πελατεία.
Οι κυρίες πάλι κάνουν τις απαραίτητες στάσεις, για να καλημερίσουν τις γνωστές και κάπου εκεί ανάβει η κουβέντα.
Θα πούνε πως περνούν στο σπίτι και θα κάνουν “κριτική” για τη… γειτόνισσα ή για ένα περιστατικό που το ξέρουν μόνο αυτές και που θέλουν να γίνει γνωστό παντού.
Να, κάπως έτσι, βγαίνουν οι “λαϊκές ειδήσεις”.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη λαϊκή αγορά, Γιάννης Βαρσαμίδης, μας λέει “όλα καλά” όταν τον ρωτάμε, ” πώς πάει η κίνηση”…
Μετά την ελαχιστοποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, η κίνηση επανήλθε, και πλέον όλα δουλεύουν ρολόι.
Υπάρχουν βέβαια και τα απαραιτήτων τηρούμενα μέτρα, όπως η σχετική απόσταση από τους πάγκους και οι προστατευτικές μάσκες, από πλευράς πωλητών οπωροκηπευτικών και των υπολοίπων ειδών.
Το χρήμα”δίνει και παίρνει” και μόλις γεμίσει το καρότσι (αν μπορεί να γεμίσει) οι κυρίες, αλλά και οι κύριοι σε πολλές περιπτώσεις, κατευθύνονται στο σπίτι. Βλέπετε, κάποιος πρέπει να μαγειρέψει κιόλας!
Όλα ένας κύκλος με τους Εδεσσαίους να πηγαινοέρχονται. Το μεσημέρι, αρχίζει το μάζεμα, η καθαριότητα και η περιοχή τους περιμένει και πάλι την επόμενη εβδομάδα.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου