Thursday, 28 March, 2024

«Λαϊκή Συσπείρωση» των δήμων της ΠΕ Πέλλας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας & Σκύδρας τιμά την 102η επέτειο της γενοκτονίας

των Ελλήνων του Πόντου, στέκεται ενεργά δίπλα στον οργανωμένο ποντιακό χώρο για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του, τη διατήρηση της παράδοσης, τον σεβασμό στην ιστορική αλήθεια.
Η περιοχή της Πέλλας υποδέχθηκε τους πρόσφυγες, έζησε από κοντά τι σημαίνει προσφυγιά, εξαθλίωση, για την οποία ευθυνόταν ο ξεριζωμός αλλά και οι ελληνικές κυβερνήσεις, τι σημαίνει ρατσισμός από λίγους «γηγενείς εθνικόφρονες».
Οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν στη γενοκτονία (οικονομικοί-πολιτικοί-στρατιωτικοί ανταγωνισμοί μεγάλων και μικρότερων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή μας σε συνδυασμό με την άνοδο εθνικισμών με θύματα του λαούς και τραγικότερα τους Πόντιους και Μικρασιάτες), φωτίζουν ανάλογες καταστάσεις σήμερα στη περιοχή μας και πρέπει να διδάσκουν. Οι λαοί δεν πρέπει να εφησυχάζουν αλλά να επαγρυπνούν γιατί αυτοί οι ανταγωνισμοί τροφοδοτούν τη τούρκικη επιθετικότητα με τη στήριξη ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Γερμανίας και των άλλων δήθεν «συμμάχων».
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Δήμου Αλμωπίας: Δρόσογλου Σταύρος
Δήμου Έδεσσας: Τσιτσάγκας Χαράλαμπος- Δημ.Σύμβουλος
Δήμου Πέλλας: Παπαδοπούλου Ολυμπία- « «
Δήμου Σκύδρας: Σουμελίδης Γιάννης- « «

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου