Thursday, 25 April, 2024

Μέρες χαμένες με σχολείο ή χωρίς; Τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τους σκέφτηκε κανείς;

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξη του σήμερα, δήλωσε πως; «Κάθε μέρα χαμένη από τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών»…

και υποστήριξε πως για παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς λόγους, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν: «Τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως το σχολείο, παρά σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα συναναστρέφονται με φίλους τους»!

Η Κυβέρνηση απέτυχε να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα-πάνω από 50.000 τα σημερινά (με τα χθεσινά τεστ) και κατά τ’ άλλα, ο Γεραπετρίτης, υποστηρίζει ότι: «κατά κανόνα παίρνουμε έγκαιρα τα μέτρα, συνήθως πριν από τις υπόλοιπες χώρες (…) και η Πολιτεία έχει μεριμνήσει, έτσι ώστε να υπάρχουν τα εργαλεία, εάν για κάποιες ημέρες δεν μπορεί ένας δάσκαλος να βρεθεί στην τάξη με φυσική παρουσία, τότε να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση αυτόματα για να μην μείνουν τα παιδιά πίσω».

Τα μέτρα αποδείχθηκαν ανεπαρκή και σήμερα η Κεραμέως στις ανακοινώσεις της, είπε και μία αλήθεια… ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε και για αυτόν τον λόγο θα γίνονται τεστ και από αυτούς (τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές).

Στα λεγόμενα του υπ. Επικρατείας, τα να σχολιάσει κανείς; Ότι οι μαθητές θα είναι σε «προστατευμένο» περιβάλλον, που δεν θα συναναστρέφονται με φίλους τους; Δηλαδή, θα συναναστρέφονται με… εχθρούς στις τάξεις τους και θα τους έχουν σε απόσταση; Σε πόση; Σε μία αίθουσα 30-40 τμ 20-23 μαθητές, με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο είναι πιο προστατευμένα; Αν δεν κολλήσουν covid θα γριπωθούν σίγουρα δηλαδή! Και από βδομάδα, έρχεται πτώση θερμοκρασίας και στις δικές μας περιοχές και πιο ορεινά, μιλάμε για θερμοκρασίες υπό του μηδενός… και όταν τέλος Ιανουαρίου όπως λένε οι επιδημιολόγοι “έρχεται η κορύφωση του κύματος της πανδημίας”.

Και ας τα παραβλέψουμε όλα αυτά, και ας παραδεχθούμε, πως ναι, η δια ζώσης εκπαίδευση είναι καλύτερη, πιο κατανοητή από τη διαδικτυακή…

Με τα κρούσματα προ διακοπών, οι μαθητές-και περισσότερο της Γ’ Λυκείου, αναγκάζονταν να πηγαίνουν για rapid και να χάνουν τις 2 πρώτες ώρες των μαθημάτων, που συνήθως τις πρώτες ώρες κάνουν της κατεύθυνσης των πανελληνίων… ενώ διαδικτυακά δεν θα χανόταν! Αυτό έγινε τουλάχιστον πέντε φορές-σε κάποια τμήματα περισσότερες-ανά σχολείο. Μέσα στο κρύο, χαμένες ώρες διδακτικές, που από βδομάδα αυτό θα γίνει καθημερινό φαινόμενο… και μόνο μάθημα δεν θα γίνεται, μέχρι να ανακοινωθεί, πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και πάμε για κλείσιμο και διαδικτυακά μαθήματα… Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου όμως δεν έχουν καιρό για τα παιχνίδια της Κεραμέως και του κάθε υπουργού και της κάθε Επιτροπής… απαιτούν σταθερότητα, συγκέντρωση και να μπορέσουν απερίσπαστα να εστιάσουν στον στόχο τους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου