Thursday, 25 April, 2024

Μέσα στα 109 ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν παγκοσμίως για τη γεύση και την ποιότητά τους ένα από την Πέλλα!

Μέσα στα 109 ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν παγκοσμίως για τη γεύση και την ποιότητά τους ένα από την Πέλλα!

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στις Βρυξελλες 109 ελληνικά προϊόντα κέρδισαν βραβείο το 2015 έναντι 40 την περασμένη χρονιά.

Το International Taste & Quality Institute είναι μια διεθνής οργάνωση με την οποία συνεργάζονται 16 διεθνείς και εθνικές ομοσπονδίες σεφ και σομελιέ (κυρίως από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Γαλλία, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, αλλά και διευρωπαϊκές και διεθνείς ομοσπονδίες, όπως οι Euro-Toques, World Master Chefs Society, Nordic Chefs Association και Associationde la Sommellerie Internationale).

Από τα προϊόντα που υποβάλλονται σε δοκιμασία, επιλέγεται περίπου το 60% και βραβεύεται με διακρίσεις ενός, δύο ή τριών αστέρων, ανάλογα με τα αποτελέσματα των γευστικών δοκιμών. Συγκεκριμένα από τη χώρα μας βραβεύθηκαν το 2015, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, 109 προϊόντα (έναντι 40 προϊόντων το 2014).

Τιμή για την Πέλλα, και τη Σκύδρα συγκεκριμένα, τα προϊόντα της εταιρείας Escargom S.A. με τα κατεψυγμένα βουτυρωμένα σαλιγκάρια HelixLucorum “DelysEscargots”  (Σκύδρα, 2 αστέρια).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου