Saturday, 20 April, 2024

Μέχρι το Υπ. Υγείας έφτασε το δημοσίευμα μας για τη ΜΕΘ Έδεσσας

Το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας φαίνεται να απομακρύνεται, μετά και από το δημοσίευμα μας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το δημοσίευμα έφτασε μέχρι και το Υπουργείο, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να δηλώνουν άγνοια επί του θέματος και να τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι την στιγμή που αναζητούνται κλίνες, λόγω πανδημίας, δεν μπορεί αυτές να κλείνουν επειδή κάποιοι το θέλουν έτσι.
Όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρχε μία σκέψη από το ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος, για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ στην Έδεσσα και την επαναλειτουργία της ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ)!!!
Με τους γιατρούς της Εντατικής να πηγαίνουν στα Γιαννιτσά.
Αυτό όμως, θα ήταν καταστροφικό για το Νοσοκομείο της Έδεσσας, καθώς ήδη διαθέτει ΜΑΦ 10 κλινών στο υπόγειο του Νοσοκομείου, για την φροντίδα των ασθενών covid που χρειάζονται οξυγόνο.
ΜΕΘ όμως, σύμφωνα με όσα λέγονταν, δεν θα είχε, με όποια αποτελέσματα συνεπάγονταν για τους ασθενείς.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περιοχή έχει πάνω από 60 χιλιάδες κόσμο, εξυπηρετώντας ασθενείς από τους Δήμους Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας, αλλά και γειτονικούς νομούς.
Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι η ανάπτυξη της και όχι η κατάργηση της.
Ο νέος Διοικητής των Νοσοκομείων Πέλλας, Χρήστος Δοντσος, έχει θέσει ως προτεραιότητα την κατασκευή νέας ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, καταθέτοντας μία νέα μελέτη για την κατασκευή 6 κλινών.
Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, η Μονάδα λειτουργεί με 3 κλίνες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Διευθύντριας Έφης Ταμβίσκου, η οποία θέλει να επεκταθεί η ΜΕΘ σε άλλο χώρο του Νοσοκομείου.
Εδώ να τονιστεί ότι κάθε ΜΕΘ με ανεπτυγμένες τις 6 κλίνες, έχει το δικαίωμα να πάρει και ειδικευόμενο, γιατί η ειδικότητα του εντατικολόγου είναι δυσεύρετη σήμερα.
Σιμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου