Friday, 29 March, 2024

Μήνυμα από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Η προηγούμενη σχολική περίοδος σημαδεύτηκε και επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης

που άλλαξε συνολικά τον τρόπο της ζωής όλων μας.
Οι εκπαιδευτικές μονάδες έκλεισαν από τα τέλη Μαρτίου και οι διδακτικές ημέρες κι ώρες καλύφθηκαν σε κάποιο βαθμό με τηλεδιδασκαλία είτε με παρακολούθηση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες σε εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που όρισε το Υπουργείο Παιδείας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα και με αυτές τις ιδιαιτερότητες πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο του 2020. Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι φοιτητές με τη στήριξη των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό αγώνα για την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Και τώρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια που απαιτούσε συστηματική μελέτη, ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και προσαρμογή σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Ως Δήμος Σκύδρας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία των παιδιών μας που τα κατάφεραν κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες κι ευχόμαστε παράλληλα η επιτυχία τους ν΄ αποτελέσει την απαρχή μιας επίσης επιτυχημένης κοινωνικής κι επαγγελματικής ζωής.
Τα φοιτητικά χρόνια και γενικότερα τα χρόνια της νιότης μας είναι τα καλύτερα της ζωής μας αρκεί να φροντίζουμε να τ΄αξιοποιούμε και να τα χαιρόμαστε με το πιο ωφέλιμο και χρήσιμο τρόπο. Ελπίζουμε η πανδημική κρίση ν΄αντιμετωπιστεί σύντομα με αποτελεσματικότητα ώστε οι νέες και οι νέοι φοιτητές να βιώσουν και να χαρούν τη φοιτητική ζωή, δηλ. τα μαθήματα στις αίθουσες, στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια, τις συναναστροφές στις λέσχες, στα αναγνωστήρια, στις συγκεντρώσεις και στα φοιτητικά στέκια, την περαιτέρω κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση και γενικότερα την ανάληψη και τη διαχείριση των ευθυνών της φοιτητικής και της προσωπικής τους ζωής.
Βέβαια, όταν είσαι νέα ή νέος όλος ο κόσμος είναι δικός σου, αρκεί να μην απογοητευθείς, να μη συμβιβαστείς, να μη χαραμίσεις τη ζωή σου σε λάθος επιλογές.
Για τα παιδιά μας, λοιπόν, που δεν πέτυχαν το στόχο τους, ας τονιστεί, ότι δεν πρέπει ν΄απελπίζονται και να στεναχωριούνται. Κατανοούμε απολύτως τη θέση τους. Εάν το θέλουν όμως πολύ, ας ξαναπροσπαθήσουν. Η ζωή κερδίζεται με αγώνα κι επιμονή. Ευχόμαστε τα καλύτερα στα παιδιά που θα συνεχίσουν την προσπάθεια, όπως ευχόμαστε καλή συνέχεια και στα παιδιά μας που θ΄ακολουθήσουν οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως για παράδειγμα να σπουδάσουν σε επαγγελματικές σχολές ή στο εξωτερικό, να εργαστούν κ.λπ. Εμείς είμαστε, βεβαίως, εδώ για να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά μας και να τα στηρίξουμε σε ό,τι μπορούμε και σε ό,τι χρειαστεί.
Ως Δήμος Σκύδρας σταθήκαμε δίπλα και στηρίξαμε στο μέτρο του μέγιστου δυνατού την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Συνεργαστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο μ΄όλους τους φορείς και τους ευχαριστούμε θερμά για το επίπεδο της συνεργασίας. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί ώστε με τη συμβολή όλων μας κι εφαρμόζοντας τις υγειονομικές οδηγίες και τις συμβουλές των αρμοδίων η νέα σχολική περίοδος να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί ομαλά, απρόσκοπτα με υγεία και ασφάλεια για όλες κι όλους.

Κατερίνα Ιγνατιάδου, Δήμαρχος Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου