Friday, 29 March, 2024

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Δήμο Έδεσσας στον Βασίλη Δημητριάδη

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Δήμο Έδεσσας στον Βασίλη Δημητριάδη

Για το διαγωνισμό που αφορά στην εργασία αποκομιδής απορριμμάτων 

Διαβάσαμε με έκπληξη δελτίο τύπου του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Φυσάει Κόντρα» και Δημοτικού Συμβούλου, κ. Βασίλειου Δημητριάδη, με το οποίο ενημερώνει τους πολίτες ότι έχει καταθέσει φάκελο στη Δικαιοσύνη με στοιχεία για το διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και οδοκαθαρισμού του Δήμου Έδεσσας. Το αιτιολογικό, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, είναι η πεποίθησή του ότι οι «αποφάσεις και οι ενέργειες της δημοτικής αρχής είναι κατά του δημοσίου συμφέροντος»!

Βέβαια, είχε προηγηθεί τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο κ. Δημητριάδης είχε αναφερθεί σε «φωτογραφικό διαγωνισμό» και «απόφαση που αντιτίθεται στο δημόσιο συμφέρον»…

Σε ότι αφορά στην ουσία της υπόθεσης πρέπει να τονιστεί ότι πριν τη διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού είχαμε προχωρήσει σε πειραματικό στάδιο στην ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων και του οδοκαθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία, για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αποδείχθηκε ότι η καθαριότητα βελτιώθηκε δραστικά κάτι που αναγνωρίζουν όλοι οι Εδεσσαίοι, πλην ορισμένων, οι οποίοι με αντιπολιτευτική διάθεση μιλάνε περί ενεργειών που αντιτίθενται στο δημόσιο συμφέρον. Για μας δημόσιο συμφέρον είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών με μικρότερο κόστος.

Επιπρόσθετα, είχαμε κατηγορηθεί ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας. Μάλλον κάποιοι θεωρούν ότι θέσεις εργασίας είναι μόνο αυτές που αφορούν το δημόσιο και αδιαφορούν για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα απέσυραν αυτό το επιχείρημα, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας δίνουν δουλειά σε συμπολίτες μας, είτε η μισθοδοσία τους γίνεται από το Δήμο Έδεσσας είτε γίνεται από την ανάδοχο εταιρία…

Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, αν και ο κ. Δημητριάδης στην ανακοίνωσή του δεν έκανε τέτοια αναφορά, κατέθεσε φάκελο στη Δικαιοσύνη διότι μας έχει κατηγορήσει για «φωτογραφικό διαγωνισμό».

Πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Δημητριάδη και τους πολίτες ότι πρόκειται για Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό! Αυτό σημαίνει ότι είναι το μεγαλύτερο είδος διαγωνισμού που δημοσιεύεται, προσκαλώντας υποψηφίους αναδόχους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δηλαδή ο κ. Δημητριάδης μας λέει ότι ο Δήμος Έδεσσας θέλει να επιλέξει ανάδοχο της αρεσκείας του και για να το καταφέρει αυτό έχει κοροϊδέψει όλες τις ελεγκτικές αρχές και όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρίες του κλάδου. Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κ. Δημητριάδη ότι το μόνο που έχουμε φωτογραφίσει στον διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον οδοκαθαρισμό είναι τα συμφέροντα των πολιτών, η ευταξία και η καθαριότητα της πόλης και των χωριών και η εξοικονόμηση πόρων.

Είναι δικαίωμα του κ. Δημητριάδη και του καθενός να έχει άλλη άποψη για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι σύμφωνη και επικροτεί αυτή την απόφαση, διότι απλούστατα έχει δει την καθαριότητα να βελτιώνεται. Σε ότι αφορά στο δημόσιο συμφέρον αποδεικνύεται περίτρανα ότι το υπηρετούμε με συνέπεια και προσήλωση, καθώς με λιγότερα χρήματα βελτιώνουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας. Όλα τα άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή/και στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Δημητριάδης κάνει μία προσπάθεια να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου αποκλειστικά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων! Είναι σαφές ότι ο Εισαγγελέας δεν είναι αρμόδιος για τους διαγωνισμούς που διενεργούν οι Δήμοι. Υπάρχουν εντεταλμένα όργανα και ελεγκτικοί μηχανισμοί στους οποίους προσφεύγουν οι διαγωνιζόμενοι και όσοι έχουν έννομο συμφέρον. Από τις διαδικασίες ελέγχου και εκδίκασης των ενστάσεων του συγκεκριμένου διαγωνισμού αποδείχθηκε περίτρανα ότι πρόκειται για έναν απολύτως ξεκάθαρο και σωστό Διεθνή Δημόσιο Διαγωνισμό! Εξάλλου ο διαγωνισμός, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διενεργείτε από τριμελή επιτροπή και κάθε στάδιό του γίνεται πολύ προσεκτικά και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο. Άρα οι καταγγελίες και οι ενέργειες του κ. Δημητριάδη εμπεριέχουν δόλο και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία φαίνεται ότι ο στόχος του είναι να πλήξει το κύρος και την αξιοπρέπεια της δημοτικής αρχής.

Αν και είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν βοηθά κανέναν, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψή μας, καθώς σε άλλη περίπτωση η σιωπή μπορεί να εκληφθεί ως ενοχή. Για το λόγο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, όπου θα αποδειχθεί ότι η ανοίκεια επίθεση που έχουμε δεχθεί δεν εδράζεται σε καμία λογική βάση, αλλά είναι μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που δεν διστάζει να στοχοποιήσει ανθρώπους.

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου