Thursday, 25 April, 2024

Μαθητές από τα Γιαννιτσά στην «34η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Στην «34η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής», συνδιοργάνωση δήμου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

θα συμμετάσχουν 130 Έλληνες μαθητές.

Η διοργάνωση της «34ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής», εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου.

Στη συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο Labattoir (πρώην Δημοτικά Σφαγεία), από τις 15.00 έως τις 21.00, θα συμμετάσχουν 130 μαθητές, από 16 έως 18 ετών, από σχολεία της Μακεδονίας,  της Θράκης, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, καθώς και 70 νέοι από όλη την Ευρώπη. Από τα Γιαννιτσά θα συμμετάσχουν μαθητές του 3ου ΓΕΛ. Στη συνέχεια, θα γίνει επιλογή 30 μαθητών, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην επερχόμενη Διεθνή Σύνοδο και σε λοιπές δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων σε διεθνές επίπεδο, με τους πρώτους έξι να απαρτίζουν την ελληνική αποστολή για την 84η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2017, στις πόλεις Trondheim και Røros της Νορβηγίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν 41 χώρες της Ευρώπης και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση και την πολιτικοποίηση των νέων, χωρίς κομματικά κριτήρια. Αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που συστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994 και αποτελεί τον επίσημο φορέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην Ελλάδα.

Το ΕΚΝΕ διοργανώνει ετησίως δύο εθνικές συνδιασκέψεις επιλογής, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, για μαθητές λυκείου, από τις οποίες οι συμμετέχοντες που διακρίνονται, απαρτίζουν την εκάστοτε εθνική αποστολή σε διεθνείς συνόδους.

Μαθητές από τα Γιαννιτσά στην «34η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου