Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρία Γιακαμόζη: Απάντηση στις “φθηνές δικαιολογίες” για την ακύρωση της Εμποροπανήγυρης

Η αρμόδια εντεταλμένη, Αντιδήμαρχος Σκύδρας, για τις εκδηλώσεις στη Σκύδρα, Μαρία Γιακαμόζη, απαντά στην Αντιπολίτευση, για τους λόγους τους οποίους ακυρώνεται η διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης: 

“Ευτυχώς, που δεν είστε εσείς σε ηγετική θέση, κύριε Πορτοκαλίδη διότι ο σωστός ηγέτης δεν αποφασίζει και διατάσσει, όπως ισχυρίζεστε ότι θα έπρεπε να είχε κάνει η Δήμαρχος Σκύδρας σχετικά με την ακύρωση της διοργάνωσης της Εμποροπανήγυρης Σκύδρας.
Εκτός κι αν είναι ‘’τύραννος” ηγέτης.
Στην Δημοκρατία, ξέρετε τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι πολίτες δια των αντιπροσώπων τους.
Την απόφαση, λοιπόν αυτήν έπρεπε να την λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο. Την απόφαση δε για την διενέργεια της φετινής Εμποροπανήγυρης αλλά και των προηγούμενων δεν την έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις δύο συνεδριάσεις όπου υπήρχαν σχετικά θέματα, όπως νομίζετε.
Είναι ειλημμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πέντε χρόνια.
Έχετε ιδέα τι είναι ο Κανονισμός και τι είναι η Κανονιστική απόφαση; Είμαι βέβαιη πως όχι! Και δεν θα χάσω, βεβαίως τον πολύτιμο χρόνο μου να σας το εξηγήσω εδώ.
Ρωτήστε, διαβάστε για να ενημερωθείτε και να μάθετε. Θα σας πω μονάχα ότι αυτό που έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν να λάβει απόφαση για τον καθορισμό των ημερομηνιών και την μείωση των τελών ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που τα υγειονομικά δεδομένα το επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην διοργάνωση καθώς για την προετοιμασία της απαιτείται χρόνος τουλάχιστον δύο μηνών.
Όσο για την πίεση και τον φόβο των ευθυνών, ναι, δεχθήκαμε πιέσεις όχι όμως για την ακύρωση, αλλά για την διενέργεια της διοργάνωσης.
Τις ευθύνες δεν τις φοβόμαστε και το έχουμε αποδείξει.
Αν τις φοβόμασταν, δεν θα είχαμε προχωρήσει μια χούφτα άνθρωποι, χωρίς εταιρείες διοργανώσεων και χωρίς επιχορηγήσεις στις μεγάλες διοργανώσεις όπως η Εμποροπανήγυρη, η Ανθοέκθεση, η αναβίωση του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού, τις οποίες και καθιερώσαμε.
Τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας τον στηρίζουμε!
Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές να τον ακούσουμε, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε, να συνδιοργανώσουμε. Δεν έχει παρά να τις χτυπήσει.
‘’Ατυχή’’-μεταφέρω αυτούσια την λέξη που χρησιμοποιήσατε- δεν είναι αυτά τα όποια γράφονται στην εισήγηση μας περί ακυρώσεως της εμποροπανήγυρης.
Ατυχή και φθηνά και ανυπόστατα είναι τα δικά σας συμπεράσματα.
Η Εμποροπανήγυρη δεν είναι φιέστα όπως ισχυρίζεστε.
Εσείς είστε, που κάνετε φιέστες στην προσπάθειά σας να είστε στο προσκήνιο.
Εμείς κάνουμε εκδηλώσεις και δράσεις, που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τονώνουν την αγορά του, που τιμούν τους Συλλόγους μας, που διαφυλάττουν την παράδοση και τον πολιτισμό, που δίνουν βήμα στην πολιτισμική του παραγωγή, που δίνουν παλμό και ζωή στην Σκύδρα μας και χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους!
Εμείς συνεχίζουμε δρώντας, εσείς αντιδρώντας με στείρα αντιπολίτευση.
Μην περιορίζετε την αντιπολιτευτική σας ιδιότητα στην λήψη φωτογραφιών και συνεχών καταγγελιών σε βάρος δημοτικών συμβούλων επικρίνοντας χωρίς επιχειρήματα κάθε ενέργεια και απόφαση.
Αν σας ενδιαφέρει το καλό του τόπου μας, καταθέστε εμπεριστατωμένες προτάσεις, κάντε γόνιμο διάλογο.
Δράστε μαζί μας για να πάμε όλοι μαζί τον τόπο μας ψηλά”!
Μαρία Γιακαμόζη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Πορτοκαλίδη:
“Την απόφαση αυτή έπρεπε να την πάρει άμεσα η ίδια η Δήμαρχος Σκύδρας από την πρώτη στιγμή και δεν θα έπρεπε καταρχήν να συζητάμε για την διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και κατά δεύτερον δεν θα έπρεπε την απόφαση αυτή να την πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Δήμαρχος ως Δήμαρχος Σκύδρας έπρεπε λόγω της πανδημίας να κλείσει την όποια συζήτηση και την όποια σκέψη για την διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης λόγων των συνθηκών.
Οι ηγέτες πρέπει να παίρνουν και ηγετικές αποφάσεις! Η πίεση και ο φόβος στην ανάληψη των ευθυνών σας, σας έκανε να αναθεωρήσετε την απόφαση διοργάνωσης της ΦΙΕΣΤΑΣ! Είναι ατυχές τα όποια γράφονται στην εισήγηση από την Αντιδήμαρχο που την υπογράφει, ότι έχει αφουγκραστεί τις ανάγκες των εμπόρων και της τοπικής αγοράς. Μάλλον σε άλλη πόλη ζει.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σκύδρας διαφωνεί με όλο αυτό που γίνεται και είναι αυτός που αιμορραγεί την περίοδο αυτή… δίχως τη συναίνεση του δεν έπρεπε να διοργανώσετε τίποτε.
Οι δε δημότες κατά την προσωπική μου άποψη διαφωνούν με τον τρόπο που διοργανώνεται η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, αλλά και δεν περιμένει την Εμποροπανήγυρη ως νότα αισιοδοξίας μετά τον δίμηνο εγκλεισμό του. Αυτά είναι φθηνές δικαιολογίες”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου