Thursday, 28 March, 2024

Μαρία Τατόγλου, από τα Γιαννιτσά: Με 19.226 μόρια “πετάει” για ιατρική!

Έβαλε ψηλά τον πήχη και πέτυχε τον στόχο της! Η αριστεύσασα, Μαρία Τατόγλου από τον Πενταπλάτανο, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών

που συμμετείχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2021, με το νέο σύστημα ξεπέρασε τα 19.000 μόρια!
Συγκεκριμένα, η βαθμολογία της στις πανελλήνιες είναι 19.226 μόρια (16.7 έκθεση, 19.7 φυσική, 19.8 χημεία, 20 βιολογία).
Μιλώντας στον “Λόγο της Πέλλας” αναφέρθηκε στην προετοιμασία για τις πανελλαδικές εν μέσω πανδημίας, στις ώρες διαβάσματος και δίνει την καλύτερη συμβουλή στους μαθητές που είτε θα θελήσουν να ξαναδώσουν την επόμενη χρονιά είτε σε αυτούς που θα πάνε από τον Σεπτέμβριο στην Γ’ Λυκείου!
Περνάς στην πρώτη σου επιλογή. Τι σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις;
Η πρώτη μου επιλογή είναι η ιατρική Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά την οποία καταφέραμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Μαρία αναφέρθηκε στις δυσκολίες-κυρίως ψυχολογικές-που αντιμετώπισε κατά το διάβασμα μέσα στην καραντίνα, με ελάχιστο σχολείο δια ζώσης: “Η τηλεεκπαίδευση ήταν πολύ κουραστική και αγχώδης ενώ πολλές φορές μας αποθάρρυνε και μας απομάκρυνε από τον στόχο μας. Εμπόδιζε την προσωπική επαφή μας με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας κι αυτό επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογική μας κατάσταση. Με το σχολείο κλειστό τα παιδιά της ηλικίας μου στερήθηκαν τη συμμετοχή στις διάφορες σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις, στον ετήσιο χορό και στην πολυαναμενόμενη πενθήμερη εκδρομή…”.
Πόσες ώρες διάβαζες και πόσες ήταν τα φροντιστήρια;
Διάβαζα 3-4 ώρες καθημερινά με τα μαθήματα του φροντιστηρίου να διαρκούν επίσης 3 ώρες καθημερινά. Στον ελεύθερο μου χρόνο άκουγα και έπαιζα μουσική, η οποία με βοηθούσε να χαλαρώσω, έβλεπα ταινίες με την οικογένεια μου και περνούσα χρόνο με τις φίλες μου.
Μια συμβουλή για τους επόμενους μαθητές που θα ακολουθήσουν…
Η συμβουλή μου στα παιδιά που σκοπεύουν να δώσουν πανελλήνιες είναι να μην αφήνουν κενά και να μοιράζουν τον χρόνο τους σωστά ανάμεσα στο διάβασμα, στην ψυχαγωγία και στην ξεκούραση. Τα προηγούμενα χρόνια παρακολούθησα σεμινάρια φωτογραφίας και ήμουν μέλος της Εθελοντικής ομάδας του 3ου ΓΕΛ και τα 3 χρόνια του Λυκείου, σημειώνει η Μαρία Τατόγλου, δίνοντας έτσι το μήνυμα στα παιδιά που θα κάνουν την προσπάθεια τους, να μην αφήνουν και τις άλλες δραστηριότητες, ταυτόχρονα με το διάβασμα, που ουσιαστικά θα τους δώσει την ξεκούραση που χρειάζονται, ψυχολογική και σωματική, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό με το διάβασμα! Πάντα επιτυχίες Μαρία και καλή φοιτητική ζωή!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου