Thursday, 18 April, 2024

Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» από την Πέλλα!

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

δόθηκε η εκκίνηση του 13ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» . Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2000 ενώ στην εκκίνηση συμμετείχαν περίπου 1700 δρομείς. Στις 8 παρά δύο λεπτά ξεκίνησε ο πρώτος δρομέας με αμαξίδιο.

Στις 8 ακριβώς δόθηκε η εκκίνηση για τους υπολοίπους αθλητές, που φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!

Πρόσθετο κύρος έδωσε η παρουσία της κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, Μαρίας Πολύζου, η οποία τρέχει με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Πολλοί οι μαραθωνοδρόμοι Έλληνες και πολλοί ξένοι υψηλού επιπέδου από τις πέντε ηπείρους, όλοι βρέθηκαν εδώ, στην Πέλλα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα! Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» το πρωί της Κυριακής (01/04) κατάφερε για άλλη μία χρονιά, να ενώσει χιλιάδες ανθρώπους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τερματισμός βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου), με το σύνολο της απόστασης να αγγίζει τα 42,195 χλμ.

Στην κατηγορία ανδρών, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου στην Πέλλα βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Κενυάτες Ντάνιελ Ρότιτς και Σάμσον Κάγκιε. Στις γυναίκες, τη νίκη διεκδικούν, μεταξύ άλλων, η Κενυάτισσα Γιούνες Μορέα Ονιάτσα, η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη ως μέλος της Volkswagen Running Team και η 2η στις κούρσες των δύο τελευταίων ετών Μαρία Βράιτς από την Κροατία.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή Φιλιπινέζων ως εθελοντών στο Μαραθώνιο.

Και η Φιλαρμονική Γιαννιτσών έδωσε το ρυθμό! 

Συμμετείχαν στην υποδοχή και προετοιμασία οι μαθητές του Γυμνασίου της Πέλλας, ενώ ακολούθησε λίγη ώρα μετά, στις 8:20 συμβολικός αγώνας 1.000 μ. για παιδιά και ενήλικες.

Εθελοντές από το Σύλλογο φίλων μοτοσικλέτας και πολλοί άλλοι για επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, με ”κορυφαίο” ρυθμιστή των πάντων για άλλη μία χρονιά τον Χρήστο Χατζηβασιλείου, ομοσπονδιακό του ΣΕΓΑΣ και ο Σύλλογος Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών στίβου.

Και οι μικρούληδες έτρεξαν με τους γονείς τους!

Και το… χιουμοριστικό μέρος, με το σκυλάκι που μπήκε στο χώρο εκκίνησης, και ξεκίνησε να τρέχει πρώτο!

*Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής εργασίας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου