Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μεγαλούργησε ο Δημήτρης Σαρόγλου στα Σεβαστειανά, με τα μεγαλύτερα διακοσμητικά αυγά σε όλη την Ελλάδα!

Ο Δημήτρης Σαρόγλου (για όσους τον γνωρίζουν χρόνια, ο “Μπρόνσον”) που κατάγεται από τα Σεβαστειανά, και ζει τα τελευταία χρόνια

στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ήρθε στο χωριό και μεγαλούργησε.

Από μικρός λάτρης των καλλιτεχνημάτων, δημιούργησε αυτή τη φορά, μια κατασκευή για να διακοσμήσει τον χώρο της πλατείας και του υπεραιωνόβιου πλάτανου, 1600 ετών-όπου ανακηρύχθηκε σε «Διατηρητέο μνημείο της φύσης», με εκδήλωση μάλιστα που διοργάνωσαν, το 2017, ο Σύλλογος Ποντίων Σεβαστειανών «Πυρρίχιος», σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και την Περιβαλλοντική Ομάδα της περιοχής, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκύδρας «μετά από 23 χρόνια αγώνα του δασολόγου-ερευνητή Νίκου Γρηγοριάδη και φορέων της περιοχής.

Στην κατασκευή τώρα, η ιδέα ήταν του Δημήτριου Σαρόγλου και ενός συνεργάτη του. Πρόκειται για δημιουργία πασχαλινών αυγών ως διακοσμητικών, που είναι τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στη χώρα μας, με το ψηλότερο να φτάνει τα 2.70 μέτρα!

 

Ο κ. Σαρόγλου χάρηκε την επιστροφή στην πατρίδα και το χωριό του, τα Σεβαστειανά και εύχεται σε όλον τον κόσμο Χρόνια πολλά, με υγεία!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου