Friday, 19 April, 2024

Μετά τον αγιασμό έπεσαν οι… εξάψαλμοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Μετά τον αγιασμό και την κοπή της πίτας, όπου μοιράστηκαν και ατομικά τσουρεκάκια στους συμβούλους, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τους νέους προέδρους και ακολούθως ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος έκανε την ενημέρωση για το μήνα που πέρασε.

Δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Γ. Τσιμτσιρίδη, που τον ‘’καλύπτει’’ όπως ανέφερε ως αναπληρωτή δήμαρχο, όταν χρειάζεται… προφανώς για κάποιους λόγους που οι δυο τους γνωρίζουν τα περαιτέρω!

Μιλώντας για τα Λουτρά δήλωσε ότι έγινε ένα ‘’μπαράζ’’ τηλεοπτικών προβολών στα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης, όπου διαφημίστηκαν και ήρθαν τουρίστες που δεν είχαν έρθει ποτέ στην περιοχή. Επιπλέον, σημείωσε πως: «Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε κόσμο στη ναυαρχίδα του τουρισμού, όχι μόνο για την περιοχή και το νομό, αλλά και για τους όμορους. Υπήρξαν και λάθη, αλλά είμαι ο πρώτος που διδάσκομαι. Γυρνάω στα χωριά και αφουγκράζομαι τα προβλήματα. Τελικός αποδέκτης όλων αυτών, είναι ο δημότης και όχι τα προσωπικά συμφέροντα. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η υποκρισία. Η πολιτική έχει πάει σε νέα μοντέλα διοίκησης. Για τα Λουτρά που δε μιλάει τώρα η Αντιπολίτευση, καταφέραμε να μηδενίσουμε το χρέος. Όταν βρήκα 9.000 ευρώ στο ταμείο όταν ανέλαβα, με οφειλές στα Ταμεία (ΙΚΑ, ΔΟΥ) και χωρίς παρουσία έργου, στις 31/12/2015 είχα 250.000 ευρώ στο ταμείο. Και με έργα και πληρωμένα στην εφορία κλπ…».

simos

Ο κ. Πασόης υποστήριξε ότι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες ενώ η κ. Καλδερεμτζή ότι δόθηκε το αναψυκτήριο και δεν υπάρχουν οι υποχρεώσεις σε εργαζόμενους και ΙΚΑ… που δημιουργούσαν τις οφειλές… Ενώ ο πρώην δήμαρχος με αφορμή την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη στο δήμο, κατηγόρησε τον δήμαρχο και για άλλες τέτοιες προσλήψεις γνωστών… Ο κ. Μπίνος τότε είπε προς τον κ. Πασόη: «Και γω ξέρω πως προσλάβατε ολόκληρη οικογένεια»! Το σχόλιο κάποιου συμβούλου στην αίθουσα ήταν: «Την οικογένεια Άνταμς»;

pasois

Στη συνέχεια ακούστηκε μία επιστολή του Γ. Ιωαννίδη ο οποίος παραιτήθηκε από την Επιχείρηση των Λουτρών λόγω του ότι οι ώρες που γίνονται τα συμβούλια είναι πρωινές ή μεσημέρια και δε γίνεται να λείπει από την εργασία του, κάτι που σχολίασε και η κ. Καλδερεμτζή, δηλώνοντας πως αν δεν αλλάξουν οι ώρες που πραγματοποιούνται οι Συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα παραιτηθεί και εκείνη.

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον κ. Χουρσόγλου και εκεί ακούστηκαν τα… μύρια όσα, με τη δήλωση της ανεξαρτητοποίησης του! Ο κ. Χουρσόγλου  είπε προς τον δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο: « Ήσουν στα αζήτητα, μετάλλαξες τον συνδυασμό  ‘’Η Αλμωπία της Καρδιάς μας’’ σε συνδυασμό των συγγενών, των κολλητών και της ίντριγκας , εκτός από ψεύτης, είαι και πολιτικά απρεπής…».

martina1

Η σύμβουλος Μαρτίνα Ζιάκα με το που πρόφερε το… Συμφωνώ και γω παραιτούμαι, ο δήμαρχος έγινε έξαλλος και είπε θέλατε καρέκλες. Στο σημείο αυτό δεν αντέδρασε μόνο η κα Ζιάκα, αλλά και ο σύζυγός της, Κώστας Ζιάκας, ο οποίος όπως είπε στη συνέχεια ‘’τόσα χρόνια σύμβουλος δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά’’.

Ο δήμαρχος συνέχισε στρεφόμενος προς τον κ. Χουρσόγλου, λέγοντας: «Μόλις τέλειωσε τις διαπραγματεύσεις και δεν έγινε Αντιδήμαρχος, άρχισε την επανάσταση, τον έχουμε παρακολουθήσει σε Κομανέτσιες συμπεριφορές. Ο κύριος Χουρσόγλου θα πρέπει να παραδώσει την θέση της  ΚΕΔΕ, πίνει καφέδες και κάνει βόλτες..». Όταν συνεχίστηκαν με… αβρότητα οι διάλογοι, ο δήμαρχος επαναλάμβανε: «Μη λες άλλα, θα γυρίσεις…»! Το ακούσαμε τουλάχιστον 30 φορές!

Μετά τον αγιασμό έπεσαν οι… εξάψαλμοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου