Thursday, 25 April, 2024

“Με ασφάλεια το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων” στον Νομό Πέλλας

“Όλα είναι έτοιμα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, προκειμένου να υποδεχτούν τους μαθητές μας στην έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς”

Αυτή ήταν η δήλωση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν Πέλλας, Νίκου Αγγελίδη, που έκανε στον “Λόγο της Πέλλας” με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Ειδικών Σχολείων που γίνεται μετά από 2 μήνες.
Ο κ. Αγγελίδης, τόνισε: “Έχουν γίνει οι απαραίτητες τηλεδιασκέψεις με όλους τους διευθυντές των σχολείων στο Νομό για να δοθούν οδηγίες, έγιναν τηλεδιασκέψεις με τον Περιφερειακό διευθυντή και με την ηγεσία του υπουργείου, ενώ πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Δημάρχους του Νομού Πέλλας, για την άψογη συνεργασία τους, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν άνετα και με ασφάλεια.
Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν αντισηπτικά, ενισχύθηκε η καθαριότητα, ενώ παραδόθηκαν και οι νέες μάσκες προστασίας για τα παιδιά.
Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα απαραίτητα τέστ και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα έχουν την προτεραιότητα στους εμβολιασμούς”.
Σε αυτό το σημείο υπογραμμίστηκε από τον ίδιο, τι ακριβώς γράφεται στην εγκύκλιο για τον αερισμό των τάξεων: “Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι τάξεις θα πρέπει να αερίζονται (άνοιγμα παραθύρων) ανά 20 λεπτά. Τα παράθυρα πρέπει να μένουν ανοιχτά για 5 λεπτά.
Το ίδιο θα γίνεται και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στις διδακτικές ώρες, που κρατούν 45 λεπτά”. Και τα προηγούμενα χρόνια, φυσικά συνέβαινε αυτό για την πρόληψη των ιώσεων με τον αερισμό των χώρων και είναι γνωστό ότι όποιες και να ήταν οι θερμοκρασίες, οι μαθητές έπρεπε στα διαλείμματα να βγαίνουν από τις αίθουσες, που μάλιστα τέτοιους μήνες, με μείον, ακόμη και εντός των σχολικών κτιρίων, επικρατούσε ψύχρα…. 
Σε ότι αφορά τώρα τις ώρες προσέλευσης, αυτό αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των Διευθυντών των σχολείων.
Θα ξεκινούν από τις 8 το πρωί, μέχρι και τις 8:30.
Θα γίνονται ανά 5λεπτο ή ανά 10λεπτο και από διαφορετικές εισόδους στο σχολείο.
Ανάλογα με τις ώρες προσέλευσης θα γίνονται και οι αποχωρήσεις από τα σχολεία και συγκεκριμένα από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1.30.
Για το ωράριο έχουν ήδη ειδοποιηθεί οι γονείς.
Στην Έδεσσα, 9 Δημοτικά σχολεία, 12 Νηπιαγωγεία, ένα Ειδικού Δημοτικό Σχολείο και ένα Ειδικού Γυμνάσιο ετοιμάζονται να υποδεχτούν αύριο δεκάδες μαθητές.
Υπάρχουν επίσης 3 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ένα ΚΔΑΠ που ανήκουν στον Δήμο.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου