Friday, 19 April, 2024

Με ελάχιστα νέα κρούσματα κορονοϊού, παράταση lockdown για 2 βδομάδες λόγω… κοσμοσυρροής!

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 445 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων

στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 144738, εκ των οποίων 52.2% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5616 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43776 (30.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
353 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 243 (68.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.954 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5263 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3107 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η κατανομή των νέων κρουσμάτων
Αττική 172, Θεσσαλονίκη 75, Ημαθία 4, Καστοριά 2, Καρδίτσα 4, Κιλκίς 8, Κοζάνη 9, Ξάνθη 6, Πέλλα 2, Πιερία 12.
Σύψας σε ΣΚΑΪ: Ενδεχόμενο παράτασης lockdown για 2 βδομάδες λόγω κοσμοσυρροής Σαββατοκύριακου

“Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες” τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας.  Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος». 

Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα για αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες, ανέφερε ο κύριος Σύψας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, μας είπε ο καθηγητής και θέλοντας και μη, και στις δικές μας περιοχές που επικράτησε βροχόπτωση και κρύο, και όχι ζέστη και δεν… πήγαμε σε παραλίες, θα συνεχίσουμε να μένουμε μέσα, γιατί θααα έρθει ίσως νέο κύμα! Επίσης, μας είπε ότι “μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα”. Έχουμε Γολγοθά ακόμη μπροστά… υπομονή! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου