Friday, 19 April, 2024

Με επιτυχία η διημερίδα που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που διοργάνωσε η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Γιαννιτσών, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Γιαννιτσών. Επίσης συμμετείχαν το 5ο Δημοτικό Σχολείο “Πηνελόπη Δέλτα”, το 3ο Γενικό Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών. Η πρώτη μέρα με θέμα “Μπορείς εσύ… Μπορώ κι εγώ!” κύλισε σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα καθώς ομιλητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί μετέφεραν στους παρευρισκόμενους έντονα μηνύματα ευαισθησίας και ανθρωπισμού σχετικά με το πνεύμα της ημέρας. Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν παρουσίασαν εξαιρετικά μουσικοκινητικά και θεατρικά δρώμενα που συγκίνησαν το κοινό. Εξαιρετική επίσης και η παρουσία του παραολυμπιονίκη από τη Σκύδρα Αναστάσιου Τσίου με πολλαπλά μηνύματα!

Η 2η μέρα της διημερίδας περιελάμβανε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από ειδικούς παιδαγωγούς με θέμα την συνεκπαίδευση και στελέχη φορέων ειδικής αγωγής και ΑμεΑ με θέματα που αφορούσαν στην μετασχολική ζωή των ΑμεΑ. Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Πέλλας για την πολύτιμη υλικοτεχνική υποστήριξη και όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη διοργάνωση της διημερίδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου