Friday, 19 April, 2024

Με επιτυχία η 16η Πανελλήνια Συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στο Λουτράκι

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της 16ης συνάντησης των εκπροσώπων των παραρτημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομίας ανά την Ελλάδα.

Την διοργάνωση είχε αναλάβει το τοπικό παράρτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ενώ οι εργασίες έγιναν στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας.

Κατά τη διάρκεια τους, οι Αστυνομικοί εκπρόσωποι των παραρτημάτων αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς, σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΙΡΑ, αλλά και των θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου μάλιστα, πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός» από τον Αστυνόμο Α΄ Ειδικών Καθηκόντων Ψυχολόγο Γιώργο Λαγομάτη-Λαζόπουλο.

Ακολούθησε συνδιάσκεψη των εκπροσώπων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και Τοπικών Διοικήσεων καθώς και των εκπροσώπων των Εθνικών Τμημάτων ξένων Χωρών, αναφορικά με  θέματα που αφορούν τη Διεθνή Ένωση αστυνομικών.

Ακολούθησαν ειδικές βραβεύσεις, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας Πέτρου Περδικάτση και εκπροσώπων τοπικών φορέων.Ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης στον χαιρετισμό του στην 16η πανελλήνια φιλική συνάντηση της διεθνούς Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, είπε:

«Σίγουρα πρόκειται για ένα  θέμα, για  ένα ζήτημα, το  οποίο υπήρχε από  παλιά, καθώς δυστυχώς είναι στη φύση του ανθρώπου, του κάθε  παιδιού που  θεωρεί ότι είναι ο πιο δυνατός, ο  πιο  εύσωμος και δυστυχώς νομίζοντας  ότι με την  λεγόμενη  μαγκιά, το  λεγόμενο νταηλίκι ή απλώς, η έννοια του, να επιβληθώ σε κάποιον  με  άκομψο, βίαιο προσβλητικό τρόπο θα γίνω ο μάγκας ο αρεστός ο ωραίος  και  δυνατός στην τάξη και γενικά μια τέτοια αντίληψη.Αυτό  παλιά γινόταν κυρίως για τις  ομάδες και τους ποδοσφαιρικούς ή μπασκετικούς αγώνες.

Σήμερα δυστυχώς συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αλλά τώρα έχουμε ακόμη περισσότερα να βάλουμε στην εξίσωση που πρέπει εμείς οι μεγαλύτεροι να λύσουμε. Ας τα πάρουμε ένα ένα. Σήμερα πέρα από τα οπαδικά, έχουμε ανταγωνισμό και κόντρα, από ποιο σχολείο είσαι από ποιο χωριό έρχεσαι, είσαι από τα βόρεια ή νότια προάστια, τι μουσική ακούς, πως ντύνεσαι έτσι, δεν είσαι  in, κουβαλάς τσάντα στο σχολείο, είσαι φλώρος και όλα αυτά.

Το  χειρότερο όμως είναι  ότι, κάποιοι  γονείς  αν ακούσουν ότι  σε  ένα συμβάν συμμετείχε το παιδί, το  επιβραβεύει αντί να του  δώσει να καταλάβει ότι κινείται λάθος. Επίσης χειρότερη  είναι και η σημερινή μουσική, που μιλάει, παροτρύνει για βία, ακραία  συμπεριφορά, γρήγορο και  εύκολο πλουτισμό, καλή ζωή με  γούστα, απολαύσεις, παρανομία, τζόγο εντέλει όλα τα καλά.

Σίγουρα εδώ οι ειδικοί θα μας παρουσιάσουν στοιχεία, νούμερα, αριθμούς… το  θέμα  είναι  όμως  τι κάνουμε  εμείς οι νέοι  γονείς, τι κάνουμε στα σχολεία,  τι αρχές δείχνουμε στα παιδιά μας, πως θα μειωθούν αυτά τα νούμερα, αυτοί οι αριθμοί, πως θα  σταματήσει αυτή ή βία. Η  λέξη και έννοια που πρέπει να περάσουμε ως  γονείς  εμείς, οι εκπαιδευτικοί και  γενικά ή πολιτεία  είναι  ο  σεβασμός.

Σεβασμός στον συμμαθητή, Σεβασμός στον διπλανό, Σεβασμός στον  συνάνθρωπο Πρέπει να δώσουμε να καταλάβει ή νέα γενιά ότι ο Σεβασμός ούτε αγοράζεται, ούτε επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται μέρα με την μέρα, χτίζεται  μέρα  με την  μέρα. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης. Σίγουρα στα σχολεία μας πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Στα σχολεία και γενικά πρέπει να διδάσκεται η έννοια του σεβασμού προς τα σώματα ασφαλείας, προς την Ελληνική Αστυνομία προς τον αστυνομικό, που σίγουρα είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ένα παιδί από την γειτονιά ένας  ξάδερφος, ένας γνωστός  μας.

Η λέξη μπάτσος πρέπει να σταματήσει να ακούγεται και να λέγεται ειδικά από  γονιό σε παιδί ή από καθηγητή σε μαθητή. Πολιτικά ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.

Πρέπει να πάμε μπροστά, πρέπει να δείξουμε εμείς, εσείς τον σωστό δρόμο. Όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να ακούγονται στα σχολεία και στο  τραπέζι του κάθε  σπιτιού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Φίλες και φίλοι αγαπητοί προσκεκλημένοι. Εύχομαι ότι καλύτερο στο συνέδριο σας, να έχετε χρήσιμα συμπεράσματα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου