Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα Γιαννιτσά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συγγρού, έως τις 11:30 είχαν ήδη ψηφίσει περί τους 85.000 πολίτες, κάτι που στους επιτελείς της παράταξης εμπνέει αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό ψηφοφόρων. Στόχος είναι η συμμετοχή να φθάσει τις 300.000, λένε από τη ΝΔ και θεωρούν ότι αυτό δεν είναι ανέφικτο έως τις 19:00, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες.

NDEKLOGES
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων σε ό,τι αφορά τον αριθμό ψήφων είναι πολύ μεγάλες, ίσως δοθεί μια εκτίμηση αποτελέματος, νωρίτερα από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Διαφορετικά, η ανακοίνωση του επίσημου αποτελέσματος αναμένεται περίπου στις 23:00.
Στα Γιαννιτσά
Σύμφωνα με την Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ στα Γιαννιτσά, η διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα και η συμμετοχή των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη.

NDgiannitsa

giannitsaND

ndmal

kalpiND

ndkalpes

Η μάχη της διεκδίκησης
Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους. Εάν απαιτηθεί β’ γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Με μεγάλη συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου