Saturday, 20 April, 2024

Μητσοτάκης: Χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους

Δωρεάν θα έχουν τα φάρμακά τους και το 2021 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020».
Τέλος, στην ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:
«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».
Στο εν λόγω θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.
Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή για παύση της δωρεάν χορήγησης φάρμακων στους χαμηλοσυνταξιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2021, ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι η δωρεάν χορήγηση φάρμακων για τα έτη 2019 και 2020 ήταν αντιστάθμισμα της απώλειας του ΕΚΑΣ.
Διευκρίνισε ότι στα τέλη του έτους λήγει η παράταση που είχε δοθεί, και τόνισε ότι είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση εξετάζει, όπως άλλωστε αποδείχτηκε μετά από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
«Θα το δούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου