Friday, 29 March, 2024

Μιχάλης Μέγας σε Συμβούλους της Αντιπολίτευσης του δήμου Σκύδρας: Καλώς τους κι ας άργησαν!

Ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας Μιχάλης Μέγας, απαντά στους δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης

για το εκκλησιαστικό συσσίτιο:
Διαβάζοντας το κείμενο των οκτώ Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης του Δήμου μας το πρώτο σχόλιο που σκεφτόμαστε είναι: «ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ»!
Σε ένα μακροσκελές κείμενο επιχειρούν να μας πουν τα αυτονόητα και να υποδείξουν σε εμάς ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη λάβαμε και εφαρμόσαμε ως Δημοτική Αρχή, από την αρχή της προηγούμενης θητείας μας, παρά το γεγονός ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στη δυσκολότερη, από κάθε άποψη, περίοδο.
Η στήριξη και η φροντίδα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας ήταν και είναι στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου μας.
Αυτό που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο ανθρωπιστικά και αυτοδιοικητικά, και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, είναι η ευαισθησία και οι έμπρακτες πρωτοβουλίες και οι δράσεις μας για την ενίσχυση του κοινωνικού μας ιστού.
Πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς που υλοποιούνται καθ΄όλη τη διάρκεια κάθε χρονιάς με τη συνεργασία, την υποστήριξη και την εθελοντική προσφορά φορέων και συμπολιτών μας με αμείωτο ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο αυτό, και μάλιστα στο μεγάλο ζήτημα της κρίσης με την πανδημία του κορωνοϊού ανταποκριθήκαμε έγκαιρα και στοχευμένα στις απαιτήσεις των περιστάσεων με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και ανθρωπιάς.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος μας κινητοποιήθηκε σε όλα τα επίπεδα των τομέων της αρμοδιότητάς του.
Η ενεργοποίηση του Δήμου μας με τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους: του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π., της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων και τα στελέχη των υπηρεσιών μας ήταν καταλυτική κι αποτελεσματική. Άμεσα ο Δήμος μας προχώρησε στη σύσταση ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανασυγκροτήθηκε και προσαρμόστηκε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», δημοσιεύονται τακτικές ενημερωτικές ανακοινώσεις, απολυμάνθηκαν δημοτικοί, κοινόχρηστοι, δημόσιοι χώροι και δρόμοι, Ιεροί Ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α., παρέχεται συμβουλευτική-ψυχολογική στήριξη, κ.λπ.
Με παρεμβάσεις της Δημάρχου μας Κατερίνας Ιγνατιάδου εξασφαλίστηκαν ποσότητες επισιτιστικής βοήθειας και σε συνδυασμό με αγορά τροφίμων με ίδιους πόρους του Δήμου μας, διανεμήθηκαν στην περίοδο του Πάσχα, μέσω της Αντιδημαρχίας Πρόνοιας και με τη συνεργασία των Προέδρων των Κοινοτήτων, δέματα σε περισσότερους από 300 συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη.
Να σημειωθεί ότι θα συνεχιστεί η διανομή δεμάτων σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, ξεκινήσαμε από τη Δευτέρα 27 Απριλίου και για 15 ημέρες τη διανομή παρασκευασμένου (έτοιμου) φαγητού (μεσημεριανού και βραδινού) σε 300 συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και οι δικαιούχοι του συσσιτίου της Εκκλησίας μας.
Ας έκαναν, λοιπόν, στοιχειωδώς έστω το καθήκον τους οι 8 Συνάδερφοι της Αντιπολίτευσης και ως όφειλαν, ας ρωτούσαν πρώτα και ας ενημερώνονταν για τις ενέργειές μας.
Από την αρχή της προηγούμενης θητείας μας, πέραν της τακτικής οικονομικής ενίσχυσης του συσσιτίου ο Δήμος μας γενικότερα προσφέρει τη στήριξη και τη βοήθειά του στην Εκκλησία μας, όποτε ζητηθεί, όπως οχήματα για τη μεταφορά των τροφίμων παρασκευής και διανομής του συσσιτίου και υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας για ανάλογες επιδιορθώσεις, συντηρήσεις ή εργασίες (υδραυλικές ηλεκτρολογικές κ.α.).
Επίσης, ήδη από την προηγούμενη θητεία μας, δώσαμε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης έργου με τον τίτλο: «Βελτίωση υποδομών αίθουσας συσσιτίου Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας» προϋπολογισμού 120.000€ περίπου που συμπεριλαμβάνει οικοδομικές, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εργασίες, προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρικών συσκευών κι αγορά οχήματος για την κάλυψη των αναγκών διανομής του συσσιτίου σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Με βάση την τεχνική αυτή έκθεση ο Δήμος μας υποβάλλει αιτήματα κι αναζητεί χρηματοδοτήσεις και χορηγίες.
Ο Δήμος μας εντείνει και θα εντείνει τις προσπάθειές του για τη στήριξη του εκκλησιαστικού συσσιτίου και γενικότερα για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας όχι μόνο στο διάστημα της περιόδου της κρίσης, αλλά και μετέπειτα.
Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο. Και δεν θα έκανα κανενός είδους αναφορά σε ένα τέτοιας ευαισθησίας θέμα αν δεν υπήρχε η επιστολή των οκτώ Συμβούλων της Αντιπολίτευσης με την οποία προτείνουν να αναλάβει ο Δήμος Σκύδρας τα έξοδα για το συσσίτιο της Εκκλησίας. Την πρότασή τους την κατέθεσαν μόλις την Τρίτη 21 Απριλίου 2020 για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επέλεξαν, μάλιστα, παράλληλα να τη δώσουν στη δημοσιότητα, διότι προφανώς τους ενδιαφέρει η δημοσιότητα και η προσωπική τους προβολή κι όχι τόσο η ουσία.
Δυστυχώς,όμως, όπως προανέφερα κι όπως προκύπτει από τα γεγονότα και τις ενέργειές του Δήμου μας η επιστολή-πρόταση των οκτώ Συμβούλων της Αντιπολίτευσης δεν έχει κανενός είδους αντίκρισμα και παραβιάζει πόρτες ορθάνοιχτες.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευαισθησία όσων κινούνται με κριτήρια αγνά και καθαρά. Ωστόσο, η ευαισθησία και η αλληλεγγύη δεν μπορεί να γίνεται από ένα σημείο και μετά παιχνίδι στην άσκηση καιροσκοπισμού, εντυπώσεων και μικροπολιτικής.
Όσοι προσπαθούν να εμφανίζονται ως Καλοί Σαμαρίτες μάλλον διάλεξαν λάθος χρόνο, λάθος τρόπο και κυρίως λάθος πεδίο.
Η Δημοτική Αρχή ήταν πάντα παρούσα και δίπλα στην Εκκλησία μας και σε όλες τις θεόπνευστες εκδηλώσεις και δράσεις της.
Οι πράξεις μας, στις οποίες δεν γίνεται στοιχειώδης αναφορά στην συγκεκριμένη επιστολή, υπερβαίνουν κι έχουν προλάβει την πρόταση των οκτώ Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.
Για ακόμη μία φορά, έχουμε προηγηθεί ως Δημοτική Αρχή…
Όσο για τη συλλογική προσπάθεια, που όψιμα ανακάλυψαν και επικαλούνται στα λόγια, εμείς την έχουμε κάνει πράξη, ενώ αυτοί έχουν δρόμο μπροστά τους!
Με εκτίμηση Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δήμου Σκύδρας Μιχάλης Μέγας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου