Friday, 29 March, 2024

Νέα επικοινωνία Δ. Σταμενίτη με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για το θέμα διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών

«Προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των Δήμων για την ένταξη των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών στην Α.Ε «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος»
Σε συνέχεια των επαφών του αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ιαματικών πηγών, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε εκ νέου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.
Ο Βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ότι οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, εκτός μόνο αν ο οικείος Δήμος αποφασίσει την ένταξη των ιαματικών πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος».
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των αναξιοποίητων πηγών και όσων δεν είναι αναγνωρισμένες και αυτός είναι ο βασικός σκοπός που καλείται να εξυπηρετήσει το νέο νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου ώστε οι ήδη αναγνωρισμένες πηγές, όπως τα Λουτρά Πόζαρ, να εντάσσονται στην ανώνυμη εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» μόνο στην περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταμενίτης μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρ. Μπάτση το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όπου και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση, η οποία υιοθετείται από το Υπουργείο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου