Thursday, 18 April, 2024

Νέα πρόκληση από τους Σκοπιανούς. Ο Δήμος Λοζοβο, υιοθέτησε τον 16κτινο ήλιο της Βεργίνας

Μία είδηση που εξοργίζει, και επειδή αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ, έρχεται από το κρατίδιο των Σκοπίων.

Ο Δήμος Λοζοβο, υιοθέτησε τον 16κτινο ήλιο της Βεργίνας, κόντρα σε όσα λέει η Συμφωνία των Πρεσπών!

Η πρόταση του ακραίου εθνικιστικού κόμματος ΤΜΡΟ, για την υιοθέτηση του σήματος, έγινε δεκτή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην δύο).

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του TMPO Βάντσο Σιεντάνσκι, έκανε λόγο για: «δώρο του Πάσχα στους απανταχού ‘‘Μακεδόνες’’» σχολιάζοντας «Θέλω να σας ενημερώσω πως σήμερα καταφέραμε και είναι η πρώτη φορά που το εθνικό σύμβολο της «Μακεδονίας» να είναι επίσημο έμβλημα σε έναν δήμο. Ελπίζω πως η πρόταση μας θα γίνει αποδεκτή και σε άλλους δήμους».

Τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών;

Με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών του 2018 και τέθηκε σε ισχύ στις το 2019, τα Σκόπια πρέπει να αφαιρέσουν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας και τις αλυτρωτικές αναφορές από μνημεία, βιβλία, ιδρύματα και δημόσιους χώρους. Στη Συμφωνία τονίζεται ότι ο Ήλιος της Βεργίνας είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Υπήρξε καμία αντίδραση για όλο αυτό; Προς το παρόν τίποτα. Οι Σκοπιανοί αλωνίζουν! Κι ενώ ήρθε ο πρέσβης των ΗΠΑ και υποψήφιος Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, στην Κρήτη για τους αγώνες ποδηλασίας, ο Αυγενάκης είχε μόνο να πει “ευχαριστώ” και ότι… :”εδώ και καιρό μας ένωσε η αγάπη για τα σπορ και κυρίως για το ποδήλατο”! Και ο μήνας έχει 9 για την Κυβέρνηση! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου