Thursday, 25 April, 2024

Νέες δράσεις ενίσχυσης των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

με τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης εν όψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η Περιφέρεια παρέλαβε το τέταρτο κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ και με επικεφαλής τον Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλο έγινε η διαλογή και αποθήκευση των ειδών στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα είδη θα διανεμηθούν τις επόμενες μέρες στους φορείς οι οποίοι λειτουργούν κοινωνικές – προνοιακές δομές και συσσίτια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, προσπαθώντας να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή, με συνεχείς δράσεις αλληλεγγύης, στο δύσκολο περιβάλλον της κρίσης. Χρέος μας είναι να συνδράμουμε τις προσπάθειες όλων των τοπικών φορέων για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε βοήθεια που λαμβάνουμε είτε από το εξωτερικό, είτε από προσφορές στο εσωτερικό της χώρας, μέσω του δικτύου προσφοράς και αλληλεγγύης που έχουμε στήσει, ώστε τα τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης να φτάσουν άμεσα στα χέρια όσων συμπολιτών μας δοκιμάζονται από τις σκληρές συνθήκες της ανέχειας και της φτώχειας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι προσφέρουν ανιδιοτελώς όλα τα είδη που παραλαμβάνουμε και όλους όσοι συνεισφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να μη μείνει αβοήθητος κανένας συμπολίτης μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργήσαμε ένα ‘δίχτυ’ κοινωνικής προστασίας για χιλιάδες άπορα νοικοκυριά, που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, καλύπτοντας ένα μέρος των στοιχειωδών αναγκών των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών αγαθών για μια αξιοπρεπή διαβίωση, αποδεικνύοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι Περιφέρεια της Αλληλεγγύης στην πράξη», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος, «το νέο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ θα πιάσει τόπο, ακριβώς όπως έπιασαν τόπο τα άλλα τρία φορτία, από τα οποία ωφελήθηκαν εκατοντάδες άποροι συμπολίτες μας και ειδικά παιδιά. Τα είδη του νέου φορτίου θα διανεμηθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης με τις διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ, ενώ ένα μέρος θα διανεμηθεί και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (τρόφιμα και ρουχισμός), κατόπιν αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη».

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα η Περιφέρεια προσέφερε επίσης 220 κιλά ρυζιού και σόγιας υψηλής διατροφικής και θερμιδικής αξίας για να διανεμηθούν στους πολίτες του συσσιτίου του ιερού ναού Αγίου Φωτίου, στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

«Η ανθρωπιστική κρίση δεν πλήττει μόνον τις φτωχές περιοχές, αλλά όλες τις αστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στην ‘προνομιούχο’ ανατολική πλευρά του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος. Έτσι, για πρώτη φορά εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή το συσσίτιο στον ιερό ναό Αγίου Φωτίου, όπου η Περιφέρεια έκανε το καθήκον της προσφέροντας σημαντική ποσότητα για τους άπορους, οι οποίοι θα σιτίζονται στο εξής από τη συγκεκριμένη δομή κοινωνικής πρόνοιας της Εκκλησίας. Αντίστοιχες προσφορές θα γίνουν και στο επόμενο διάστημα σε όλα τα συσσίτια της Θεσσαλονίκης, όπου ο κόσμος διαρκώς αυξάνεται», εξήγησε ο κ. Αηδονόπουλος.

Νέες δράσεις ενίσχυσης των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου