Friday, 19 April, 2024

Νέο “σήμα” για τον δήμο Έδεσσας, με τις απόψεις να… διίστανται για το γούστο και την έννοια!

Με νέο σήμα θα παρουσιάζεται ο Δήμος Έδεσσας, κυρίως στην τουριστική αγορά.
Ο Δήμαρχος και η αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε, έκριναν σκόπιμο να υπάρχει ένα λογότυπο που θα εκπροσωπεί την περιοχή, και μάλιστα ο κ Γιάννου, μας τόνισε πως: “Το νέο σήμα, που αντιπροσωπεύει τον Δήμο Έδεσσας, έχει σαν στόχο να κατακτήσει την τουριστική αγορά.
Αυτό εκπέμπει και την θέληση της Δημοτικής αρχής, για να πετύχει στον τουρισμό”!
Πέρσι, είχαν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις και με τη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι έδωσαν και τις δικές τους προτάσεις, σε ότι αφορά το σήμα που θα αντιπροσωπεύει το Δήμο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στις προτάσεις επικράτησε το υδάτινο δυναμικό της πόλης και κυρίως οι Καταρράκτες, που είναι το σήμα κατατεθέν!
Έτσι η ομάδα που είχε αναλάβει να υλοποιήσει το project, αποτελούμενη και από Εδεσσαίους, σχεδίασε, σε “γραμμές” τη ροή του νερού και την κίνηση των Καταρρακτών.
Προσομοίωση των συγκοινωνούντων δοχείων ως αποθήκες ύδατος και ακολούθως μόχλευση του στα κανάλια του Εδεσσαίου που εν τέλει καταλήγουν στους Καταρράκτες… Τώρα, ο καθένας έχει άλλη άποψη για το πόσο κατανοητό είναι κι αν βγάζει νόημα για… ροή ή απλές κακόγουστες, χωρίς νόημα γραμμές! Κάποιοι χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο σήμα, ως “δύσκολα αναγνώσιμο για τους περισσότερους…¨”! “Εάν αυτό μοιάζει με καταρράκτες… τι να πούμε” σχολιάζει άλλος αναγνώστης! “Πολλοί μοντέρνοι το παίζετε. Χωρίς γούστο. Κάτι πιο όμορφο, αληθινό δεν βρήκατε… Γραμμές, Γραμμές… Αίσχος” το χαρακτηρίζει άλλος, αν και υπάρχουν και οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που μιλούν για ένα “Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο λογότυπο”! Ότι νομίζει ο καθένας! Πάντως, αυτή ήταν η τελική επιλογή. Εμάς πάλι, μας θύμισε τη δημοσιογραφική κάρτα διαπίστευσης για την είσοδο στο Βελλίδειο, σε κάθε ομιλία πρωθυπουργού! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου