Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΝΔ: Προς αναβολή οι εσωκομματικές εκλογές, λόγω κορονοϊού

Με τηλεδιάσκεψη, όπως όλες οι πολιτικές και άλλες συνεδριάσεις στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, προγραμματίζεται

να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ΕΓ θα συζητήσει και θα αξιολογήσει τη δράση του κόμματος κατά την κρίση του κορονοϊού, την ψηφιακή λειτουργία του κόμματος σε ακόμη περισσότερους τομείς ιδίως λόγω της πανδημίας, ενώ βαίνουν προς αναβολή για προφανείς λόγους οι εσωκομματικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το Μάιο.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε δύο χρόνια πραγματοποιούνται βάσει καταστατικού της ΝΔ εσωκομματικές εκλογές για προέδρους τοπικών και νομαρχιακών (που πλέον λέγονται οργανώσεις εκλογικών περιφερειών μετά την τελευταία αλλαγή στον κανονισμό των περιφερειακών οργανώσεων) και οι τελευταίες είχαν γίνει το Μάιο του 2018. Όμως εκ των πραγμάτων οι διαδικασίες θα αναβληθούν άγνωστο για πότε, αφού όπως λένε κομματικά στελέχη «μέσα σε πανδημία δεν κάνεις εκλογές».
Επίσης ότι στις 23 Φεβρουαρίου η ΠΕ της ΝΔ ενέκρινε αλλαγές στον κανονισμό των περιφερειακών οργανώσεων, ώστε αυτές να συγκροτούνται με βάση τον εκλογικό νόμο και όχι το διοικητικό χάρη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 66 νομαρχιακές μετατράπηκαν σε 59 οργανώσεις εκλογικών περιφερειών. Συγχωνεύθηκαν οι οργανώσεις της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και άρα μεγαλώνει η κάθε μία εξ αυτών. Για παράδειγμα οι δύο νομαρχιακές της Α΄ Αθηνών έγιναν μία οργάνωση εκλογικής περιφέρειας και οι πέντε νομαρχιακές της Β΄ Αθηνών έγιναν τρεις οργανώσεις εκλογικής περιφέρειας.
Ανάλογα δε με τον αριθμό των μελών που θα έχει μία οργάνωση εκλογικής περιφέρειας, αυξάνονται και οι θέσεις των αιρετών σε αυτή, ώστε να «επιβραβεύονται» οι μαζικότερες οργανώσεις. Πλέον ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε νομαρχιακή θα έχει από 7μελές μέχρι 15μελές προεδρείο.
Μέλη της ΕΓ της ΝΔ είναι ex officio και αιρετά οι εξής:
*Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης
Κωστής Χατζηδάκης
Γεώργιος Στεργίου
Σταύρος Καλαφάτης
Σπυρίδων-Παναγιώτης (Σπήλιος) Λιβανός
Ιωάννης Μπρατάκος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα
Περικλής Μαντάς
Ιωάννης Οικονόμου
Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης
Κωνσταντίνος Αγοραστός
Γεώργιος Καρανίκας
Ιωάννης Πολιτόπουλος
Μαρία Σαρηγιαννίδου
Σημειωτέον ότι ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ που έχει ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα, ενδέχεται να αναβληθεί η αυριανή συνεδρίαση της ΝΔ, καθώς η Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος.
Βίκυ Σαμαρά-newsbeast.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου