Tuesday, 23 April, 2024

Νερά… στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας (βίντεο)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

κυριάρχησαν δύο θέματα, αυτό της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού με τη Θεσσαλονίκη και οι απόψεις που τέθηκαν, και η συζήτηση και λήψη απόφασης για τη συνέχιση της μίσθωσης του δημοτικού λατομείου μαρμάρων στην Τ.Κ. Νησίου.

edessasymvoulio

Αρχικά, συζητήθηκε το ζήτημα της ΔΕΥΑ και των λογαριασμών ύδρευσης προς τους δημότες, και πιο συγκεκριμένα προς τους καταναλωτές του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας σχετικά με τους λογαριασμούς που προσφάτως έλαβαν και δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα το προηγούμενο διάστημα. Τα ποσά θεωρήθηκαν δυσανόλογα υψηλά, αν και για άλλη μία φορά η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κ. Ζδρού δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία αύξηση στα ποσά των χρεώσεων, πλην όμως ξεκίνησε η επιβάρυνση τους με τον αναλογούντα Φ.Π.Α., διότι αυτό ήταν επιβεβλημένο από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία.

Επίσης, υποστήριξε πως λόγω αδυναμίας του Δήμου για έγκαιρη συγκέντρωση και αποστολής των δεδομένων, που αφορούσαν σε στοιχεία καταναλωτών, χρεώσεων, ληξιπρόθεσμων οφειλών κλπ., αλλαγής του συστήματος μηχανογραφήσης, κ.α. η διαδικασία ήταν χρονοβόρα.

Περισσότερα για το θέμα του προαστιακού και του λατομείου, με βίντεο και παραλειπόμενα, σε επόμενη ανάρτηση.

Νερά… στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου