Friday, 19 April, 2024

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Μετά το χειροκρότημα η απογύμνωση για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Μόλις χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα καθορίζουν το ποσοστό των μαθητών

που εισάγονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Ο αποκλεισμός περισσότερων από 22.000 μαθητών από τα δημόσια ΑΕΙ της χώρας είναι η μεγάλη είδηση των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που αδιαμφισβήτητα φέρει την σφραγίδα της Ν. Κεραμέως. Δεν μας προξενεί εντύπωση, βέβαια, αφού η υπουργός λειτουργεί ως ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων των κολεγίων, δημιουργώντας πελατεία για τις επιχειρήσεις τους. Έτσι οι επιστολές πραγματικά άριστων μαθητών που δεν εισάγονται στην σχολή που επιλέγουν κι ας έχουν ξεπεράσει τις 20.000 μονάδες, καταφθάνουν στο γραφείο της Υπουργού που απαξιωτικά απαντά ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα φέρουν την ευθύνη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, στοχοποιεί τους νέους, επιβεβαιώνοντας ότι οι «άριστοι» των κολλεγίων περισσεύουν, αλλά και τα πλαστά πτυχία των υψηλόβαθμων στελεχών της.
Την ίδια και χειρότερη αντιμετώπιση έχει και η δημόσια υγεία που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εν μέσω πανδημίας, με το 4ο κύμα προ των πυλών και με την αδυναμία να πειστεί ο πολίτης για το εμβόλιο. Εδώ μετά το χειροκρότημα στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, έρχεται η απογύμνωση και η απαξίωσή τους. Η κραυγή αγωνίας για ακόμη μια φορά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έρχεται να καταγγείλει επανειλημμένα στην Πέλλα απαράδεκτες μετακινήσεις ιατρών για την κάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των Νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα, από την υποστελέχωσητους.
Φαίνεται πως το νέο «ντιλ» του κυρίου Μητσοτάκη μιλά για απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων και την πώλησή τους σε ιδιώτες, όπως ήδη είχε προετοιμάσει στο παρελθόν ο Άδωνης Γεωργιάδης για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Άλλωστε ο Μητσοτάκης δήλωσε και κλείσιμο νοσοκομείων όταν η απόστασή μεταξύ τους είναι 30 χιλιόμετρα. Θεωρούνται περιττά. Και στοιχίζουν…
Ακόμη κι αν βγαίνουμε στα μπαλκόνια και χειροκροτούμε, ακόμη κι η πανδημία αντιμετωπίστηκε από τα δημόσια νοσοκομεία, ακόμη κι αν ο Κικίλιας μίλησε για 4000! προσλήψεις… Ακόμη κι αν ο Άδωνης επέλεξε δημόσιο νοσοκομείο για την επέμβασή του.
Συνεχίζεται η απογύμνωση ενός από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία.
Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αποδιοργανώνεται με ποια δικαιολογία;;
Σήκωσε όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας το κυριότερο βάρος. Και σήμερα η επιστολή του Διευθυντή της κλινικής και των Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας επιβεβαιώνει τι έρχεται. Κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Πέλλας.
Μετά την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την μεταφορά γιατρών από την Παθολογική στις ανάγκες του Νοσοκομείου Έδεσσας, σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, όλα ευθυγραμμίζονται με την απόφαση Μητσοτάκη να κλείσουν οι υπηρεσίες υγείας.
Το πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής τινάζεται στον αέρα και παύει να ισχύει, οι δραστηριότητες της κλινικής περιορίζονται στο ελάχιστο προσπαθώντας για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών στους πολίτες, το ογκολογικό σταματά την δραστηριότητά του και φυσικά και το διαβητολογικό ιατρείο. Για να μην περιγράψουμε τι γίνεται στην κλινική covidπου συνήθως απαιτούνται παθολόγοι.
Λύνεται δήθεν προβλήματα, δημιουργώντας μεγαλύτερα.
Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων του Νομού αντιμετωπίζουν τους μέχρι πρότινος «ήρωες» ως αναλώσιμο προσωπικό ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το λειτούργημα του νοσοκομειακού ιατρού.
Φαίνεται πως δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καλεί να αναλάβουν οι κυβερνώντες τις ευθύνες τους γι’ αυτό που έρχεται.
Πρέπει να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις των παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις με εντέλλεσθε που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται. Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να καλυφθούν οι ανάγκες στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και φυσικά να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι επικουρικοί γιατροί.
Η πανδημία θα κρατήσει κι άλλο με τους ειδικούς να λένε πως θα μας συντροφεύει κάποια χρόνια ακόμη. Δική σας η ευθύνη κύριε Μητσοτάκη και κύριε Κικίλια για ότι ακολουθήσει… Δεν μπορείτε να μας κουνάτε το δάχτυλο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου