Thursday, 28 March, 2024

ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ: «Πολιτικό ναυάγιο με θύμα την ελληνική κοινωνία»!

Εφιάλτης τελικά το Eurogroup, αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής Κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ. Θύμα, η ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας

να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας.

Η Κυβέρνηση λοξοδρομεί, καθυστερεί, και ψάχνει δικαιολογία, ώστε οι αποφάσεις να μην ληφθούν άμεσα. Τα λάθος μηνύματα και οι θολές πολιτικές της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου να μην δώσουν αφορμή σε κάποιους να μεταθέσουν τη ρύθμιση του χρέους ξανά σε απώτερο χρόνο. Γιατί σήμερα, αυτό που προέχει για τη χώρα, για όλους μας, είναι να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα.

Η συνεχής ολιγωρία των κυβερνώντων έχει παγιδεύσει τη χώρα. Έχει κάνει το παρόν, κινούμενη άμμο, ώστε να μην μπορούμε να πατήσουμε στο στέρεο έδαφος του μέλλοντος.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέβηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία και θα υψώσουν ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επέκτειναν την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο

Tο Τέταρτο Μνημόνιο είναι ένα μνημόνιο με μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Δεν προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζητούσαν λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνουν μέτρα χωρίς λεφτά για τη χώρα.

Το Τέταρτο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο. Περιλαμβάνει 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης. Με τα μέτρα αυτά ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτει, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις.

Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες.

Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου.

Το μεγάλο ερώτημα για τη χώρα είναι τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα και μετά το 2018 σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία βασίζονται σε σκληρά μέτρα λιτότητας. Μέτρα που πνίγουν την κοινωνία και δεν επιτρέπουν στην οικονομία να ανακάμψει. Ένα είναι βέβαιο: Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της δικής της ιδεοληψίας, της δικής της ανικανότητας. Είναι ανίκανοι να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγουν. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες, αλλά Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές.

Για τη ΝΟΔΕ ΠΕΛΛΑΣ,

Ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας,

Ιωάννης Κετικίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου