Thursday, 25 April, 2024

Νοσοκομείο Έδεσσας: Τέσσερα χειρουργικά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, λόγω έλλειψης ΜΕΘ

Το κλείσιμο της ΜΕΘ στην Έδεσσα και η μεταφορά της στα Γιαννιτσά, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε σοβαρές εξελίξεις στη λειτουργία

της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας!
Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα μέχρι και χτες, η Χειρουργική Κλινική αναγκάστηκε να στείλει 4 περιστατικά στην Θεσσαλονίκη για να χειρουργηθούν, καθώς όλα αυτά, όπως εκτιμήθηκε, έχριζαν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!!!
Τρία από τα τέσσερα περιστατικά χειρουργήθηκαν στα Νοσοκομεία “ΑΧΕΠΑ”, “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ” και ” ΆΓΙΟΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ”.
Με άλλα λόγια, όλη αυτή η κατάσταση, σταδιακά αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα και στις κλινικές (Χειρουργική-Καρδιολογική) με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο της Έδεσσας, να οδηγείται αργά και σταθερά στην υποβάθμιση του και στη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.
Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν οι παραιτήσεις των διευθυντών των δύο κλινικών και του Αντιδημάρχου Υγείας στην Έδεσσα, από το ΔΣ των δύο Νοσοκομείων της Πέλλας.
Να τονίσουμε, ότι στο τέλος της χρονιάς, ένας εκ των Χειρουργών συνταξιοδοτείται!
Ένα άλλο θέμα, που μένει πίσω από το φως της δημοσιότητας, είναι η υπολειτουργία της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Ήδη η κλινική λειτουργεί με κλειστή εφημερία, που σημαίνει ότι εφημερεύει μόνο για τους ασθενείς που έχει και όχι για τα εξωτερικά περιστατικά, που πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη!!!
Δυστυχώς, αυτά είναι τα τελευταία νέα, με μία τοπική κοινωνία που έχει πέσει σε λήθαργο! Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου