Thursday, 28 March, 2024

Νοσοκομείο Έδεσσας: 43 οι νοσηλευόμενοι με covid

Μόλις προχτές, ο Διοικητής των διασυνδεομενων Νοσοκομείων Πέλλας, Χρήστος Δόντσος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

για το κλείσιμο της ΜΕΘ, ανέφερε δημόσια ότι στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, εκείνη τη στιγμή, “φιλοξενούσε” 41 ασθενείς με covid.
Μέχρι σήμερα τα περιστατικά έγιναν 43!
Δεν υπάρχει μέρος, κυριολεκτικά, μέσα στο Νοσοκομειο που να μην υπάρχουν ασθενείς με covid (φυσικά απομονωμένα).
Ωστόσο, είναι πλέον δεδομένο ότι το Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπως και άλλα, λειτουργούν ως Νοσοκομεία covid!!!
Και όμως, στην Έδεσσα, κλείνουν τη ΜΕΘ, και οι “άρχοντες”των Αθηνών, αποφασίζουν τη λειτουργία μίας ΜΕΘ στα Γιαννιτσά, που πλέον θα έχει 140.000 κόσμο, από τον Νομό Πέλλας συν τους όμορους!
Θα πιεστεί ή όχι; Η λογική λέει” Ναι”.
Και αν ληφθεί στα υπόψιν αυτό που ακούστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ότι η λειτουργία της ΜΑΦ στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, βρίσκεται στον αέρα (ελλείψει εντατικολόγων, αναισθησιολόγων) τότε μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι πρόκειται να συμβεί.
Να πούμε και το άλλο. Η ΜΕΘ των Γιαννιτσών είχε 8 κρεβάτια και τώρα γίνονται 12.
Η ΜΕΘ της Έδεσσας είχε 3 κρεβάτια. Δηλαδή σύνολο 11.
Με άλλα λόγια προσθέτουν ουσιαστικά 1 κρεβάτι!
Και αν λάβουμε στα υπόψιν αυτά αυτά που είπε ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στην Έδεσσα, ότι δηλαδή τη ΜΕΘ των Γιαννιτσών θα μπορούσαν να τη λειτουργήσουν και γιατροί της Θεσσαλονίκης, τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει.
Γιατροί παραιτούνται γιατί δεν αντέχουν πλέον αυτή την πίεση, γιατροί φεύγουν από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο… και αποδυναμώνονται έτσι και τα δύο.
Κατά τα άλλα έχουμε υγεία σε αυτό τον τόπο και δεν πρέπει να ανησυχούμε!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου