Friday, 29 March, 2024

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Συμμετοχή στην απεργία της 15ης Οκτώβρη

Η ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλο το Δημόσιο την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

με αιτήματα:
1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων-Ανθυγιεινών στο Δημόσιο.
5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
6. Προσλήψεις στο Δημόσιο.
7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.
10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020
Για την Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας 

Ο Πρόεδρος Σουκιούρογλου Γιάννης 

O Γ. Γραμματέας Διαμαντόπουλος Ηλίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου