Saturday, 20 April, 2024

Νυχτερινή επίσκεψη στο υπό κατάληψη σχολείο του ΕΠΑΛ Έδεσσας

Από την πρώτη στιγμή (σήμερα) που έγινε γνωστό ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Έδεσσας, προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου

ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας και Αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μοϋκας, βρέθηκε κοντά στο θέμα.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, συντόνισε την κατάσταση, ως “γέφυρα” μεταξύ του συγκεκριμένου σχολείου και του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο σχολείο.

Το πρωί και το μεσημέρι βρέθηκε εκεί, προκειμένου να έχει την εικόνα όλης της κατάστασης. Το ίδιο έκανε και το βράδυ, επισκεπτόμενος και πάλι το σχολείο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους μαθητές (ομάδα περιφρούρησης της κατάληψης) ο κ. Μούκας, τόνισε στα παιδιά ότι αυτό που προέχει είναι η περιφρούρηση, έτσι ώστε να μην υπάρξουν γεγονότα βανδαλισμών. “Προσέξτε το σχολείο, για να σας προσέξει και αυτό” τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί από τα παιδιά για τα αιτήματα τους και δεσμεύτηκε να σταθεί αρωγός στην ικανοποίηση τους, από πλευράς του Δήμου. Ο διάλογος ουσίας, έληξε με τις διαβεβαιώσεις των παιδιών ότι θα προσέξουν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν βανδαλισμοί στο σχολείο τους. Αύριο το πρωί, θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για να παρθούν οι αποφάσεις, αν θα συνεχίσουν την κατάληψη τους οι μαθητές.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου