Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πέλλας για την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δίκαιη ανάπτυξη, οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, ψηφιοποίηση της Δημόσιας διοίκησης, διεύρυνση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

καθώς και ασφάλεια για τους πολίτες αυτοί είναι οι 4 βασικοί άξονες του προοδευτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ όπως τους ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική στην δημαγωγία και την υποκρισία της Ν.Δ. από τα ζητήματα της οικονομίας και τις διαψεύσεις που επεφύλαξε για τη μεσαία τάξη ως τη μεγάλη κυβίστηση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενώ εκτενέστατες ήταν οι αναφορές για τα ντίλ που ετοιμάζει η Ν.Δ. στη ΔΕΗ, το Ελληνικό, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, την Eλ Ντοράντο, τα δώρα σε εργολάβους και ιδιωτικές ασφαλιστικές. Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να ξέχασε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Δεν άκουσα κάτι για αύξηση του κατώτατου μισθού… μάλλον θα του ξέφυγε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στις παραγωγικές δυνάμεις, στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες για μια σύγχρονη Ελλάδα, δημοκρατική, κοινωνική, ανοιχτή, ανεκτική, προοδευτική.

“Είμαστε εδώ μετά από 4.5 χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα και την Ελλάδα. Είμαστε εδώ ξανά για την κοινωνία, την πρόοδο, την Δημοκρατία και την Ελλάδα” με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε επιγραμματικά την κατάσταση στην οποία ανέλαβε την χώρα, «μια πραγματικότητα ολέθρου» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τιμήσαμε την εντολή του ελληνικού λαού. Γνωρίζουν πως ζούσαν το 2015 και πως ζουν σήμερα. “Καταφέραμε πολλά χωρίς να λύσουμε ως δια μαγείας. Η κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει και αυτό είναι έργο της δικής μας κυβέρνησης. Πετύχαμε όλα όσα δεν πέτυχαν οι τρεις προηγούμενες κυβέρνησεις: να χαμηλώσουμε τα πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να περάσουμε στην ανάπτυξη, ρυθμίσαμε το χρέος, ρίξαμε την ανεργία κατά 10 μονάδες, επαναφέραμε τις ΣΣΕ, τον κατώτατο μισθό και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου