Friday, 19 April, 2024

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας: “Τρικυμία εν κρανίω” ο Δήμαρχος Έδεσσας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας: Ένα σχόλιο για την ανακοίνωση του Δημάρχου της Έδεσσας Δ. Γιάννου για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας, συνεχάρη με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Εννοείται ότι στον επίσημο λογαριασμό του Υπ. Εξωτερικών δεν γράφει ο καθένας ό,τι θέλει, απηχεί τις επίσημες θέσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι λέει σήμερα η Κυβέρνηση λοιπόν; Αναφέρει στην ανάρτησή του το υπουργείο Εξωτερικών:
“Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας”.
Ελάτε όμως που ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, έχει αντίρρηση; Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο φέισμπουκ την παρακάτω ανακοίνωση: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ! Την ώρα που ένας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ δείχνει το ποσό σοβαρά και υπεύθυνα, αντιμετωπίζει το θέμα του ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, και είναι παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και για τις δήθεν υπερδυνάμεις, την ώρα που η πατρίδα παλεύει με 2 μεγάλους εχθρούς, υγεία και οικονομία, και δείχνει να κερδίζει, έρχεται το tweet- post του υπουργείου ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, χωρίς στόχευση και ουσία να μηδενίσει όλες αυτές τις προσπάθειες, να δώσει δικαίωμα σε όλους αυτούς που χασκογελούσαν κάτω από την τέντα στις ΠΡΕΣΠΕΣ, όταν πουλούσαν την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, να βγουν στην επιφάνεια και να αισθάνονται δικαιωμένοι. Αν σέβεστε όλους ΑΥΤΟΥΣ που πνίγηκαν στα καπνογόνα στα συλλαλητήρια , για ένα ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟ ΑΙΤΗΜΑ, αν σέβεστε έναν επιστήμονα τον ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ που παλεύει με τον ΙΟ με νύχια και δόντια, τότε κατεβάστε το tweet και πάτε ΣΠΙΤΙ. ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
Τον καταλαβαίνουμε τον κ. Δήμαρχο που πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό» και τώρα αισθάνεται προδομένος από την παράταξή του. Γιατί η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ανέπτυξε μια ψευτοπατριωτική θέση ενάντια στην πατριωτική λύση που πέτυχε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ύστερα από 27 χρόνια στασιμότητας, ενώ επί της ουσίας συμφωνούσε! Αλλά μ΄ αυτό το ψέμα κέρδισε τις εκλογές του Ιουλίου 2019. Το πόσο σημαντική ήταν αυτή η συμφωνία φαίνεται ανάγλυφα σήμερα με τα προβλήματα που έχει η χώρα μας με την Τουρκία και τον Ερντογάν. Για φανταστείτε να είχαμε να αντιμετωπίσουμε και από βορά ένα κράτος δορυφόρο της Τουρκίας, που θα χρησιμοποιούσε ο Ερντογάν για τις επεκτατικές του βλέψεις; Να γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, συγχαίρει την ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πλέον (και όχι την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) για την είσοδό της στο ΝΑΤΟ. Στην ουσία έκανε το προφανές, γιατί η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα για τα Δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό για την περιοχή και κυρίως για την Ελλάδα. Φυσικά, ο Δήμαρχος της Έδεσσας δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στροφή 180 μοιρών μετά τις εκλογές και καλεί το Υπ. Εξωτερικών και την Κυβέρνηση: «κατεβάστε το tweet και πάτε ΣΠΙΤΙ»!
Την ίδια στιγμή βέβαια που λέει στην ουσία στον Πρωθυπουργό να πάει σπίτι του, τον εξαίρει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την οικονομία. Τρικυμία εν κρανίω.
Έδεσσα 2-4-2020
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου