Friday, 19 April, 2024

Ν. Κεραμέως: Την 1η Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Την ην 1η Ιουνίου. ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως ανέφερε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου.

Μιλώντας για τον προγραμματισμό του υπουργείο αναφορικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς έχουμε εκλογές. Επομένως ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν οι διαδικασίες στελέχωσης των σχολείων εξαρτάται από τον χρόνο των εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία θα είναι στελεχωμένα. Το εάν θα είναι στελεχωμένα με κι άλλους μόνιμους ή αναπληρωτές θα το δούμε το επόμενο διάστημα, και ανάλογα με το πότε θα γίνουν οι εκλογές», είπε σημειώνοντας ότι κατά την διάρκεια των εκλογών σταματάνε οι υπηρεσιακές μεταβολές. Κληθείσα να απαντήσει εάν γνωρίζει τον χρόνο των εκλογών, δεδομένου ότι επηρεάζεται ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η υπουργός Παιδείας είπε πως «ένας άνθρωπος ξέρει και έχει όλα τα στοιχεία για να αποφασίσει πότε θα γίνουν εκλογές. Κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός».

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου, και έχει δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμά τους ώστε να υπάρχει ένας προγραμματισμός για τους υποψήφιους. «Έχουμε ανακοινώσει ήδη το πρόγραμμα των Πανελλαδικών το οποίο ξεκινάει την 1η Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά και επανάλαβε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο.

«Δεν απαγορεύεται φαντάζομαι να κανείς εκλογές και πανελλαδικές, αλλά κανείς δεν θέλει να διαταράξει την ομαλή πορεία των εξετάσεων», ανέφερε επίσης.  «Σε κάθε περίπτωση οι Πανελλαδικές θα γίνουν τον Ιούνιο μήνα, αυτό έχει ανακοινωθεί και δεν αλλάζει», συμπλήρωσε αναφέροντας πως οι εξετάσεις είναι ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου.

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες ξεκινάει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου