Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξανάρχεται η ιδέα των στρατοπέδων της Πέλλας ως κέντρων φιλοξενίας μεταναστών;

Ξανάρχεται η ιδέα των στρατοπέδων της Πέλλας ως κέντρων φιλοξενίας μεταναστών;


«Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε καταυλισμούς μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε αναγκαία τη δημιουργία υπηρεσιών πρώτης υποδοχής μεταναστών σε όλα τα νησιά. Η συνέχεια… μετά το καλωσόρισμα στα νησιά θα είναι η… φιλοξενία σε όλη την επικράτεια. Το που και πώς; Προς το παρόν άγνωστο.
Όπως εξήγησε στην εφημερίδα “Αυγή” η αναπληρώτρια υπουργός, «η κυβέρνηση σκέπτεται να οργανώσει καταυλισμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες φιλοξενίας, να αυξήσει τις δυνατότητες και το προσωπικό των υπηρεσιών ασύλου προκειμένου οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα αιτήματά τους σε εύλογο χρόνο».
«Επίσης σε όλους τους τόπους υποδοχής προσφύγων θα οργανωθούν υπηρεσίες πρώτης υποδοχής για τους ευάλωτους πληθυσμούς, τους ασθενείς, τις εγκύους, όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.
Το ζήτημα είναι να μην επανέλθουμε σε ιδέες προ δύο και τριών ετών που αφορούσαν χώρους πρώην στρατοπέδων των δήμων Πέλλας και Σκύδρας και καταλήξουν να γίνουν χώροι συγκέντρωσης, όπως το Άουσβιτς και οι Γερμανοί συνεχίσουν να παίζουν με τα πειραματόζωα…. Έλληνες και μετανάστες. Που ξαφνικά βέβαια μας πείραξε και η λέξη.. λαθρο… γιατί μας την επέβαλε η Χριστοδουλοπούλου, που υποστήριζε προ τεσσάρων μηνών ότι… δεν υπάρχουν μετανάστες, απλά λιάζονται ‘’τουρίστες’’ στην Ομόνοια. Το θέμα φυσικά δεν έχει να κάνει με το πώς θα ‘’προφέρουμε’’ τους ανθρώπους αυτούς που είναι ταλαίπωροι και διωγμένοι από πολέμους… ούτε αν οι ‘’Θεσμοί’’ είναι η ίδια Τρόικα και χειρότερη… αλλά να βρεθεί λύση ουσίας και άμεσα.
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου