Tuesday, 23 April, 2024

Ξανθίππη Μακρίδου: Πρώτη των πρώτων στο 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: «Οι κόποι μου δικαιώθηκαν»

Πήρε και επίσημα το «εισιτήριο» ώστε να μπει στην Ιατρική Σχολή! Η Ξανθίππη Μακρίδου από τα Γιαννιτσά, παρά τις δυσκολίες που είχαν οι φετινές πανελλήνιες

κατάφερε να επιτύχει υψηλές βαθμολογίες και δηλώνει περήφανη που τα κατάφερε.

Η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, κατάφερε να επιτύχει τις εξής βαθμολογίες: Ανατομία 19,6, Υγιεινή 20, Μαθηματικά 19,2 και έκθεση 17,1.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια μιλώντας στον «Λόγο της Πέλλας» το διάβασμα εξαρτάται από τον μαθητή και κυρίως μετράει η «ποιότητα»:

Γενικά το πρόγραμμα διαβάσματος δεν ήταν σταθερό, μπορεί μια μέρα να διάβαζα 7-8 ώρες και την άλλη να μην διάβαζα καθόλου, αλλά σε μέσο όρο πιστεύω ήταν 3-4 ώρες. Η σταθερότητα και η ποιότητα του διαβάσματος είναι αυτά που παίζουν ρόλο, όπως και η συγκρότηση.

Υπήρξαν μαθήματα που σε δυσκόλεψαν;

Γενικά θεωρώ ότι όλα τα μαθήματα είχαν μια δυσκολία για ξεχωριστούς λόγους. Αλλά εκείνο που με δυσκόλεψε περισσότερο ήταν η Ανατομία. Λόγω του ότι ήταν το αγαπημένο μου μάθημα αφιέρωνα περισσότερο χρόνο σε αυτό και είχα πολύ υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό μου όσον αφορά στην ανατομία.

Στόχος η ιατρική

Ο στόχος μου είναι οι ιατρικές σχολές. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να μου αρέσει πολύ η ιδέα να βοηθάω και να αναλαμβάνω ευθύνες. Ο κλάδος των ιατρικών επιστημών μου κέντρισε το ενδιαφέρον και μου αρέσει επειδή συνεχώς μαθαίνεις καινούργια πράγματα, έχεις την ευκαιρία να ανανεώνεις τις γνώσεις σου και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου.

Το μήνυμα σου προς τα παιδιά που πέρασαν και σε αυτά που δεν τα κατάφεραν;

Το μήνυμα μου προς όλα τα παιδιά είτε αυτά που είχαν την επίδοση που επιθυμούσαν στις πανελλήνιες είτε σε αυτά που δεν κατάφεραν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι ότι οι πανελλήνιες δεν μας καθορίζουν. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε ότι και αν επιλέξουν τελικά να κάνουν. Οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος, είναι μόνο η αρχή ενός αγώνα διεκδίκησης των ονείρων που έχει ο καθένας.

Καλή σταδιοδρομία σε εμάς και καλή επιτυχία στους επόμενους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου