Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

Από την Παρασκευή και έως τις 8 Απριλίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα το οποίο θα καλύψει 70.000 παιδιά θα υλοποιηθεί από την 15 η Ιουνίου 2019 έως την: α) 3 η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10 η Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά με αναπηρία.
Η διαδικασία
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ( www.oaed.gr ).
Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2017 μέχρι 28.000 €, οι οποίοι/ες το έτος 2018:
– είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας
μητρότητας ή
-έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
– συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες
εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)
καθώς και
-εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τεσσάρων τουλάχιστον μηνών
κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου