Thursday, 28 March, 2024

ΟΑΕΔ: Τρία προγράμματα απασχόλησης για 1.800 ανέργους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν συνολικά 1.800 θέσεις για άνεργους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:
Πρόγραμμα απασχόλησης 800 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)
Πρόγραμμα προεργασίας για 600 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πρόγραμμα Προεργασίας για 400 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου
Αναλυτικότερα:
Πρόγραμμα απασχόλησης 800 ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες
Σκοπός είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα.
Επίσης, για την πρόσληψη ανέργων ΑμεΑ, επιχειρήσεις φορείς και Οργανισμοί του Δημοσίου τομέα, καθώς και επιχειρήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και να μην έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα).
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ) εγγεγραμμένα στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ και τα Απεξαρτημένα Άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες, τα Αποφυλακισμένα, τα Νεαρά Παραβατικά Άτομα ή τα Νεαρά Άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και τα διεμφυλικά πρόσωπα εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Πρόγραμμα Προεργασίας για 600 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 600 εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ηλικίας 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, για χρονικό διάστημα 7 μηνών, ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)
επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύειεπιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, εφεξής «πάροχοι», στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Πρόγραμμα Προεργασίας για 400 ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου
Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία 400 εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα,για χρονικό διάστημα 7 μηνών, ενόψει της ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε: α) ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και σε β) επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) όπως ισχύει, και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, εφεξής «πάροχοι», στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο)
επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α’ 101)
επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, εφεξής «πάροχοι» που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι πάροχοι ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν εντάσσονται στο ανωτέρω πρόγραμμα ως εξής:

πάροχοι με προσωπικό έως 3 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για ένα ωφελούμενο
πάροχοι με προσωπικό 4-9 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για δύο ωφελούμενους
πάροχοι με προσωπικό 10-19 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για τρεις ωφελούμενους
πάροχοι με προσωπικό 20-30 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για πέντε ωφελούμενου
πάροχοι με προσωπικό 31-50 άτομα μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για οκτώ ωφελούμενους
πάροχοι με προσωπικό άνω των 50 ατόμων μπορούν να ενταχθούν το ανώτατο για αριθμό ωφελουμένων που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού απασχολούμενου προσωπικού κατά την αίτηση, και έως 20 ωφελούμενους.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης / παρόχου στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (ημερολογιακά).
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.oaed.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου