Tuesday, 23 April, 2024

Οι αναστολές έφεραν μείωση στις κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη από 193 σε 75…

Μείωση στις κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη από 193 σε 75 και στην υπόλοιπη Μακεδονία από 250 σε 100 λόγω των αναστολών!

Γράφει ο Γάκης Δημήτριος, πρ. Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ
Μειώθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη από 193 σε 75 και στην υπόλοιπη Μακεδονία από 250 σε 100 λόγω των αναστολών!
Έθεσα το θέμα στην ανάρτηση της 2ας Οκτωβρίου. Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…» ήλθε η επιβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Ενωσης Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κ.Γιαννακό! «Έχουν τεθεί σε αναστολή 750 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 230 προσωπικό εξειδικευμένο για ΜΕΘ», είπε.
Στη Θεσσαλονίκη «οι κλίνες ΜΕΘ από 193 που ήταν τον περασμένο Μάρτιο-Απρίλιο έχουν μειωθεί σε 75 -κι αυτές είναι γεμάτες- και ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι που περιμένουν μέχρι και 24 ώρες για να μπουν σε ΜΕΘ». Ανέφερε ακόμη ότι λόγω των αναστολών εργασίας, από τις 250 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Κ. Μακεδονίας, τώρα λειτουργούν 100. Σημείωσε ότι κανείς από τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκε και ότι το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία δεν έχει πάρει άδεια για τρίτη περίοδο».
Δεν φτάνει, δηλαδή, που εμμονικά επιμένει η Κυβέρνηση να θεωρεί ότι η φυσική ανοσία προστατεύει για… 6 μήνες (παρά το ότι αλλεπάλληλες επιστημονικές δημοσιεύσεις λένε ότι ξεπερνά το έτος) και ότι οι εμβολιασμένοι είναι «ασφαλείς» παρά τα πολλά περιστατικά νοσήσεων μεταξύ του εμβολιασμένου προσωπικού, αλλά οδηγεί σε κατάρρευση το σύστημα των ΜΕΘ, ακόμη και την ήπια , ακόμη, στάθμη της επιδημίας.
Οι έντιμες φωνές αυξάνονται και με γενναιότητα ορθώνουν ανάστημα απέναντι στο καθεστώς…
ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΡΑ ώστε να ελέγχεται με επανειλημμένα rapid tests.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου