Saturday, 20 April, 2024

Οι Αντιδήμαρχοι στην Έδεσσα

Ο Δήμαρχος Έδεσσας όρισε τους νέους Αντιδημάρχους σύμφωνα με τις ισχύουσες από το νόμο, διατάξεις, κλπ, τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα

της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. το γεγονός ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει δύο Δημοτικές Ενότητες, το γεγονός ότι στο Δήμο Έδεσσας μπορεί να ορισθούν πέντε Αντιδήμαρχοι… Ορίζονται:
Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Μουράτογλου του Παντελή , με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες, αναφορικά με:
1. Τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
2. Την οργάνωση και παρακολούθηση των εσόδων και δαπανών του Δήμου
3. Την σύνταξη και έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του Δήμου (προϋπολογισμός , ισολογισμός και απολογισμός) καθώς και τυχόν τροποποιήσεων – αναμορφώσεων αυτών μετέπειτα
4. Την βεβαίωση και είσπραξη των εσόδων του Δήμου (φόρων, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών, κ.λ.π.) και την επιβολή σχετικών προστίμων
5. Την έκδοση και υπογραφή των καταστάσεων μισθοδοσίας προσωπικού
6. Την έκδοση και συνυπογραφή των χρηματικών βεβαιωτικών καταλόγων είσπραξης και των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής δαπανών, που έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου
7. Την εποπτεία των προμηθειών που εκτελούνται από τις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου
Β) Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Συντηρήσεων Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας (Δ.Ε Έδεσσας και Βεγορίτιδας), τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Μιχαήλ Σαμλίδη του Γεωργίου, με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Συντηρήσεων υποδομών και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: εκτέλεσης έργων αγροτικής οδοποιίας, συντήρησης και αποκατάστασης φθορών όλων των τεχνικών υποδομών του Δήμου (οδικά δίκτυα, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ), τεχνικών συνεργείων, διάθεσης του στόλου των οχημάτων και των τεχνικών μέσων του δήμου, συντήρησης και επισκευής οχημάτων, μηχανημάτων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού,
2. Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: Τεχνικών Έργων, Τεχνικής και Γραμματειακής Υποστήριξης – Τεχνικό, Αρχείο, Μελετών και Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Εκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, Εκτέλεσης Έργων Ηλεκτροφωτισμού, Δικτύων.
3. Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης , Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας), δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, υποστήριξης και ενίσχυσης της φυτικής και ζωικής, παραγωγής, προστασίας και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, συντήρησης των αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, παρακολούθησης της διαδικασίας ταυτοποίησης του κερασιού, ροδάκινου, μήλου και ακτινιδίου ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης και παρακολούθησης του κερασεώνα του Δήμου στην Τοπική Κοινότητα Άγρα. Την εποπτεία και συντονισμό δράσεων σε θέματα των περ. 1, 3 και 6 του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006 , υπαίθριου εμπορίου , σεμιναρίων-επιμόρφωσης αγροτών, δημιουργίας εκθεσιακού πάρκου αναψυχής…
Γ) Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Πρασίνου υπαίθριας διαφήμισης , υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών (Δ.Ε. Έδεσσας και Βεγορίτιδας) , τη δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Μαρία (Μαρούλα) Κατσάρα-Βλάχου του Γεωργίου, με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: Καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων λειτουργίας των προγραμμάτων ανακύκλωσης, επίβλεψης μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, Οικολογίας, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, Υγροτόπου Άγρα – Βρυττών – Νησίου.
2. Πρασίνου (εντός πόλεων) και Δημοτικών Κοιμητηρίων και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: Λειτουργίας της αρμόδιας για το αντικείμενο αυτό Υπηρεσίας του Δήμου, συντήρησης του πρασίνου (εντός πόλεων) σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου, επίβλεψης μελετών και έργων… υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, χορήγησης των σχετικών αδειών καθώς και έκδοσης των συναφών με αυτές πράξεων.
Δ) Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, Διοικητικής Λειτουργίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Προγραμματισμού (Δ.Ε. Έδεσσας και Βεγορίτιδας), τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Πασχάλη Αλέξανδρο του Περικλή, με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες: 1. Παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 75 παρ. 1 περίπτωση στ΄ του Ν. 3463/06, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει και ιδίως τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου καθώς και λειτουργίας κι εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
2. Διοικητικής Λειτουργίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: Διοικητικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου και της εποπτείας του συνόλου του προσωπικού του Δήμου καθώς και ότι αφορά την Εξυπηρέτηση του Πολίτη από τις υπηρεσίες του Δήμου.
3. Προγραμματισμού και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη σε θέματα: Προγραμματισμού και οργάνωσης, μελετών, αναπτυξιακών προγραμμάτων, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαφάνειας. Παράλληλα με τις ανωτέρω αρμοδιότητες του ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός δράσεων σε θέματα: Τουρισμού, ισότητας των δύο φύλων, Συμβουλευτικής Αγωγής και Δράσεων Νεολαίας, Τοπικού Συμβούλιου Νέων, θεμάτων Νεολαίας, και Εθελοντισμού,
Ε) Ορίζουμε Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών, Καταστημάτων, επιχειρήσεων, (Δ.Ε. Έδεσσας και Βεγορίτιδας), τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Λαμπρόπουλο Κωνσταντίνο του Αθανασίου, με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:
1. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 75 παρ. 1 περίπτωση ε΄ του Ν. 3463/06….
2. Χορήγησης της χρήσης – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές εκδηλώσεις, προγραμματισμού και τέλεσης των πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
3. Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών και ειδικότερα σε ότι αφορά: τα αδέσποτα ζώα, την λειτουργία του κυνοκομείου, την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την ελεγχόμενη στάθμευση, και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
4. Καταστημάτων, επιχειρήσεων και ειδικότερα σε ότι αφορά:
• την έκδοση πάσης φύσης αδειών που απαιτούνται για τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, περιπτέρων και συναφών επιχειρήσεων και το χειρισμό των σχετικών με αυτές θεμάτων, καθώς και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων για την επιβολή κυρώσεων.
• την χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου αυτή προβλέπεται.
Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται , τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Σαμλίδης Μιχαήλ , που αναπληρώνει το Δήμαρχο και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία (Μαρούλα) Κατσάρα-Βλάχου.
ΣΤ) Ορίζει το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Μούκα Σωτήριο του Μιλτιάδη, ως εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας , με θητεία από σήμερα 2-9-2019 μέχρι 31-8-2020 και αναθέτει σε αυτόν χωρίς αμοιβή την εποπτεία και τον συντονισμό σε θέματα:
α) Λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα και του ελέγχου του προσωπικού που παρέχει υπηρεσίες εντός της δημοτικής ενότητας.
β) Λειτουργίας και εποπτείας όλων των κοιμητηρίων της δημοτικής ενότητας.
β) Παρακολούθησης της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου