Wednesday, 24 April, 2024

Οι απειλές δεν μας φοβίζουν! Δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γ. Κίρκου στον «Λόγο της Πέλλας»

«Χαρακτήρισα ατυχή την ανακοίνωση του κ. Βουδρισλή ως προς τον ζήλο που έδειξε για την αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο και μόνο» δήλωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ

Γιώργος Κίρκος στον ‘’Λόγο’’

Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, όσο είναι δυνατό, με ένα θέμα που ανέδειξε για άλλη μία φορά πρώτος ο ‘’Λόγος της Πέλλας’’, και επί χρόνια έχουμε ασχοληθεί εκτενώς, για την έλλειψη αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, συνομιλήσαμε με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γ. Κίρκο.

Το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις του αναπλ. Διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Πέλλας, Α. Βουδρισλή, εχθές στον ‘’Λόγο’’ και στη συνέχεια το ΔΣ, οι τοποθετήσεις από τον βουλευτή Γ. Σηφάκη, φορείς, κ.α. ‘’άναψαν’’ φωτιές και ξεσήκωσαν πανελλαδικά.

Το πρωί, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από άνθρωπο του νοσοκομείου Έδεσσας – τα στοιχεία του ανοιχτά από όποιον ζητηθούν- ο οποίος πέρα από θρασύς ήταν και κάθετος με τα λεγόμενα του κ. Βουδρισλή, έφτασε σε σημείο να μας χαρακτηρίσει «ψεύτες» και είπε συγκεκριμένα: «Αυτό είναι το επίπεδο σας εκεί στα Γιαννιτσά»!

Εμείς, δημοσιογραφικά και δεοντολογικά, δεν αποκλείσαμε την άποψη κανενός ποτέ στα χρονικά, από την έντυπη εφημερίδα του ‘’Λόγου’’ από το 2008 και το τελευταίο διάστημα διαδικτυακά φυσικά η πολιτική μας είναι η ίδια. Ο… κύριος αυτός δεν ήθελε να εκφράσει τις απόψεις του και να καταγραφούν, ούτε με ήρεμο τρόπο, ούτε να στείλει σχετικό δελτίο ώστε να δημοσιοποιηθεί. Απλώς, ήθελε να μας… μαλώσει γιατί γράψαμε την άποψη κάποιων άλλων! Να τονίσουμε για άλλη μία φορά, ότι η κάθε πρόταση, δήλωση δεκτή, στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου και της έκφρασης ελεύθερων απόψεων, διότι δημοσιογραφικά αυτό είναι το καθήκον μας. Αλλά, το να δεχόμαστε επιθέσεις και απειλές… δεν θα το δεχτούμε από κανέναν.

Σε ότι έχει να κάνει με τα γεγονότα, και το ‘’ξεκαθάρισμα’’ του που θα πάει τι, και με ποιο πρόγραμμα ποιος αξονικός, επειδή δεν στηριζόμαστε σε δημοσιεύματα άλλων μέσων, όπου μπορούν να παραποιηθούν λεγόμενα και απλά να παραπληροφορήσουν και όχι να ενημερώσουν, επικοινωνήσαμε με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κίρκο, ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία του τι λέγεται, όμως με βάση τα γεγονότα, θα σας πω ότι εγώ διοικώ την 3η ΥΠΕ, με τις 2 νοσηλευτικές μονάδες της Πέλλας. Των Γιαννιτσών και της Έδεσσας. Από την πρώτη μέρα που τοποθετήθηκα προσπάθησα να εντάξω αξονικό στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, διότι ενημερώθηκα ότι από το 2013 δεν λειτουργούσε… με το προηγούμενο ΕΣΠΑ όμως ήταν χαμένη υπόθεση, διότι είχε απενταχθεί και η μια εταιρία κατήγγειλε την άλλη…

Τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι οι πολίτες που τόσο ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια πως θα επιτευχθεί και για τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας, η εξαγορά αξονικών τομογράφων, 16 τομών, με τη συμβολή όλων».

Στο ερώτημα, πόσο σύντομη θα είναι η διαδικασία, ο κ. Κίρκος απάντησε ότι «Και για τα δύο νοσοκομεία η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η ίδια. Το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος θέλει να γίνουν τα πάντα εξ αρχής, να εγκριθούν και να τηρηθούν οι όροι χρήσης, όλες οι προδιαγραφές από ακτινοφυσικό, όπως ανάλογα έγινε στην Κοζάνη,  αφού τοποθετηθεί ο ανάλογος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, όπου χρειάστηκε 6 μήνες για να δοθεί η άδεια… Διότι μόνο η εξαγορά είναι το εύκολο στάδιο».

Οπότε, θεωρείται αβάσιμη η αιτιολογία για το νοσοκομείο της Έδεσσας, πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα γιατί χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες, σε αντίθεση με αυτό των Γιαννιτσών. Η διαδικασία θα είναι η ίδια και για τα δύο νοσοκομεία του νομού, εφόσον μετά την τοποθέτηση, το Κέντρο Ερευνών Δημόκριτος, αναλαμβάνει να κάνει τις προβλεπόμενες μετρήσεις, να στείλει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, το προσωπικό να καταρτιστεί στην τεχνολογία της νέας συσκευής, να έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες δοκιμαστικές ακτινοβολίες, να δοθεί η έγκριση λειτουργίας του κάθε νέου αξονικού τομογράφου και στη συνέχεια να τεθεί ο τομογράφος σε λειτουργία!

Σε ότι αφορά την… ατυχή δήλωση προς το πρόσωπο του κ. Βουδρισλή, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, δήλωσε στον ‘’Λόγο’’ ότι: «Ίσως δεν κατανοήθηκε σωστά, και αυτό είναι ατυχές! Είπα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή – σε τηλεφωνική επικοινωνία- ότι στην ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Πέλλας ήταν ατυχές να εμπλακεί βουλευτής του νομού – ώστε να μη δημιουργούνται ζητήματα και εντυπώσεις – και επίσης είπα ότι είναι ένας ικανός διοικητής…».

Δείτε εδώ το ακριβές απόσπασμα από το ΔΣ του Νοσοκομείου και την έγκριση του ποσού των 350.000 ευρώ για την αγορά αξονικού για τα Γιαννιτσά.

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Οι απειλές δεν μας φοβίζουν! Δήλωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γ. Κίρκου στον «Λόγο της Πέλλας»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου