Tuesday, 23 April, 2024

Οι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες στη λίμνη Βεγορίτιδα! (φωτογραφίες)

Τελευταία ημέρα για τις δράσεις των Πανελληνίων Αγώνων μεγάλων αποστάσεων στην Άρνισσα και των Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων που διοργανώθηκαν  από τον Δήμο Έδεσσας και τον Σύλλογο Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας και σήμερα ήδη ξεκίνησαν – για πρώτη φορά στα ελληνικά δρώμενα των αγώνων, σκυταλοδρομίες 5 χιλιομέτρων

limnh

Στις  12:00 θα γίνει η τελετή απονομών και θα ακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο χώρο του Camping Αγίου Παντελεήμονα, όπως και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιία και οινογνωσία με δοκιμή και εκδρομή στη Λίμνη Πετρών με ξενάγηση.

limni1

limnh3

Ο βουλευτής Πέλλας Γ. Σηφάκης στα εγκαίνια για τους πανελλήνιους αγώνες στη λίμνη Βεγορίτιδα, δήλωσε πως: «Οι προσπάθειες κάποιων οργανωμένων συμφερόντων και των πολιτικών εκφραστών τους να μην επιτρέψουν στην λίμνη να «ανασάνει» πέφτουν οριστικά στο κενό. Η λίμνη προστατεύεται από την Πολιτεία, τον Δήμο Έδεσσας, τον Σύλλογο Προστασίας Βεγορίτιδας και όλη την τοπική κοινωνία Πέλλας και Φλώρινας. Καθορισμός κατώτερης στάθμης της λίμνης στην τροποποίηση των μελετών διαχείρισης και ανώτερης μέσα από τις μελέτες πλημμυρών που παραδίδονται εντός του έτους».

sifakis

dimarxos

vegoritida

Ο Γιάννης Σηφάκης που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, ανέλυσε τόσο το τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν και στους αγώνες που έγιναν για την προστασία της, την Υπουργική Απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος  για τον καθορισμό προσωρινής ανώτερης στάθμης καθώς και τον οδικό χάρτη για την θεσμοθέτηση της προστασίας της ως φυσικού οικοσυστήματος.

kanoe

all

vegoritida2

arnissa

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου  και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας αναφέρθηκαν στη σημασία των αγώνων για την περιοχή και στην ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής της Άρνισσας και της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων τους.

Εορταστικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η ομάδα τυμπανιστών “Κάρανος”

karanos

Οι Πανελλήνιοι Κολυμβητικοί Αγώνες στη λίμνη Βεγορίτιδα! (φωτογραφίες)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου