Thursday, 28 March, 2024

Οι… περιπέτειες της μείζονος Αντιπολίτευσης, στον δήμο Έδεσσας

Πέρασαν τέσσερις μήνες, από τη στιγμή που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής

με μία πρωτοφανή απόφαση του (για τα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας), ουσιαστικά απομάκρυνε Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του, με την αιτιολογία δημοσιεύματος που είχε αναρτήσει ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, τον μήνα Αύγουστο.
Αμέσως μετά την δήλωση του, ο κ. Τσεπκεντζής, που έγινε στη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (μήνας Οκτώβριος), όπως ανέφερε ο ίδιος, διέγραψε τον Δημοτικό του Σύμβουλο, μετά από συνεδρίαση των μελών της παράταξης του.
Ωστόσο άλλος Δημοτικός Σύμβουλος της ιδίας παράταξης, με νεότερη ανακοίνωση του, διέψευσε το γεγονός (περί συνεδρίασης και διαγραφής) αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα έγιναν με απόφαση του επικεφαλής Γιάννη Τσεπκεντζή, ενώ διαμαρτυρήθηκε, καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν δόθηκε η ευκαιρία στον ήδη διαγραφέντα να μιλήσει.
Όπως και να έχει πάντως, το πλήγμα για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης είναι μεγάλο, καθώς από αυτήν διαγράφηκε ο πρώτος εκλεγμένος σε ψήφους, Αντώνης Ξυλουργίδης.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι μετά από αυτό, καμία πλευρά δεν σήκωσε ψηλά το θέμα, αφήνοντας να πλανώνται πολλά ερωτήματα σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στο μέλλον.
Με άλλα λόγια, η παράταξη Τσεπκεντζή, δεν έχει πλέον εννέα, αλλά 8 μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Αντώνης Ξυλουργίδης, είναι πλέον ανεξάρτητος.
Πολλοί όμως είναι αυτοί που λένε, ότι η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει πλέον οκτώ, αλλά στην ουσία 7 μέλη, αφού ο Σύμβουλος Γιώργος Μουστάκας, που στάθηκε απέναντι σε αυτή την απόφαση, φαίνεται να κινείται (μελλοντικά) σε άλλες διαδρομές.
Μετά από αυτή την τροπή που έχει πάρει το θέμα, κανείς προς το παρόν, δεν μπορεί να προβλέψει ποιο μπορεί να είναι το μέλλον στο Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας, ειδικά σε αυτή την παράταξη, αλλά και τις κινήσεις που μπορεί να γίνουν, στην περίπτωση που κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν νέους πόλους, ειδικά ενόψει  των εκλογών του 2023…

Το βέβαιο πάντως είναι ότι σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση.
Γιατί μόνον έτσι γίνεται καλύτερη η συμπολίτευση που διοικεί τον κάθε Δήμο.
Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου