Friday, 19 April, 2024

Ολοκληρώθηκε η β’ φάση του αντιπλημμυρικου έργου στην Έδεσσα

Ολοκληρώθηκε η β’ φάση του αντιπλημμυρικου έργου στην Έδεσσα
Αυτό που τώρα απομένει, είναι να τοποθετηθεί πέτρα σε 80 μέτρα για την κάλυψη των πρανών.
Αυτό όμως που είναι βέβαιο, ότι μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2022, η κοίτη του ποταμοβραχίονα επί της Τσιμισκή, θα έχει νερό που πάει στους Καταρράκτες.
Έπειτα, θα απομένουν η φύτευση στα πρανή, που είναι ξεχωριστό κομμάτι του έργου, ενώ θα τοποθετηθεί και πρόσθετος φωτισμός από την 18ης Οκτωβρίου, μέχρι την περιοχή των Καταρρακτών, με στόχο να αναδείξει το έργο.
Να σημειωθεί, ότι το έργο έχει κατασκευαστεί σε μήκος 840 μέτρων, ενώ παρέμβαση είχε να γίνει από την κατασκευή του( δεκαετία 1950).
Σήμερα ήρθε στην Έδεσσα η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, μαζί με τον υπεύθυνο των έργων στην Περιφέρεια και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή.
Στην σύσκεψη που ακολούθησε, η κα Αηδονά, ενημερώθηκε για την πορεία και την ολοκλήρωση του έργου, ενώ είχε την ευκαιρία να δει και το αποτέλεσμα από κοντά.
Σε αποκλειστική του δήλωση ο κ. Τζαμτζής, μας τόνισε τα εξής: “Παραδίδουμε ένα έργο, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας.
Είναι αλήθεια, ότι δημιουργήθηκαν αντίξοες συνθήκες, ωστόσο, υπάρχουμε και για τα δύσκολα. Σύντομα θα υπάρχει η απαραίτητη ροή για τους Καταρράκτες και θα συμβάλλουμε και στην φύτεψη, αλλά και στην τουριστική προβολή του έργου”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου