Tuesday, 19 March, 2024

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο τμήμα του Εδεσσαίου ποταμού

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο τμήμα του Εδεσσαίου ποταμού που διασχίζει την πόλη, με την αποκατάσταση της φυτικής βλάστησης, ύστερα

και από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, για την προμήθεια και φύτευση δένδρων και φυτών και τη δημιουργία υποδομών φωτισμού και άρδευσης.

 Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας, που αφορούσε την αποκατάσταση της τεχνητής κοίτης  και την εξασφάλιση της ασφάλειας πολιτών και υποδομών, ακολουθεί η αισθητική παρέμβαση για την αναβάθμιση του στενού περιβάλλοντος του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 230.000,00 και χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Επενδυτικό Πρόγραμμα της ΠΕ Πέλλας. Η προμήθεια και οι εργασίες τοποθέτησης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Έδεσσας. Η παρέμβαση εκτείνεται στα 840m,  κατά μήκος του Ποταμού Εδεσσαίου, από τη γέφυρα της οδού Πετρίτση έως τους Καταρράκτες.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει: Εργασίες τοποθέτησης σύγχρονου δικτύου άρδευσης και όλες οι διατάξεις κεντρικής παρακολούθησης του.

Φύτευση 80 δέντρων, σύμφωνα με τις επιταγές και το σχεδιασμό του Δήμου Έδεσσας.

Φύτευση περίπου 12.000 φυτών (θάμνοι, πόες βολβώδη, αναρριχόμενα κλπ), σύμφωνα με τις επιταγές και το σχεδιασμό του Δήμου Έδεσσας.

Φωτισμό, που θα αναδεικνύει το έργο  και το νερό από τη Γέφυρα της 18ης Οκτωβρίου έως την περιοχή των καταρρακτών. Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τόνισε: «Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου-τοπίου, που δίνει την αίσθηση της αφθονίας της βλάστησης, η οποία μόνο από το ζωογόνο νερό μπορεί να εκπορεύεται. Το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα έχει ύφος νατουραλιστικό, επιμελώς ατημέλητο, έτσι ώστε να δημιουργεί μνήμες και εικόνες από το παρελθόν, οι οποίες θα μεταβάλλονται όσο θα εναλλάσσονται οι εποχές του έτους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου